El PS escaldenc vol crear carrils específics per a bicicletes i patinets elèctrics

Rosa Gili aposta per fer el transport públic “fàcil, accessible i present a tot arreu”

Membres de PS I al costat d'una parada de bicicletes elèctriques.
Membres de PS I al costat d'una parada de bicicletes elèctriques.

La candidatura de Partit Socialdemòcrata Independents d’Escaldes-Engordany vol fomentar el transport públic i sostenible. Entre altres mesures, a més de revisar l’actual xarxa de parades de bus, la llista proposta impulsar carrils específics per a les bicicletes i els patinets elèctrics. “Si volem que les persones l’utilitzin, l’hem de fer realment fàcil, accessible i present a tot arreu”, ha manifestat la candidata a cònsol major, Rosa Gili.

El programa socialdemòcrata preveu revistar la xarxa d’autobusos i es posar “totes les parades necessàries”, a banda d’arreglar aquelles que plantegen dificultats a les persones amb discapacitat. Gili ha avançat que també “volem senyalitzar-ho tot molt millor” per “realment fer que aquest transport públic sigui per a tothom, accessible i amb una informació adequada”.

D’altra banda, el PS també vol crear “carrils alternatius per a les bicicletes i els patinets elèctrics, que són una realitat i cada vegada n’hi ha més”, com ha exposat la cap de llista. En aquest punt, Gili ha lamentat que “mentre al Govern hi havia la voluntat de potenciar aquests vehicles alternatius, com són les bicicletes elèctriques, des del comú s’anava en sentit contrari, malgrat ser del mateix color”.

Per demostrar aquesta afirmació, ha posat l’exemple que en la reforma de l’avinguda Copríncep de Gaulle s’han fet unes voreres àmplies “sense preveure carrils bici”, fet que “no incita que la gent utilitzi aquest tipus de transport, perquè no se senten amb seguretat”. Des del PS entenen que “és molt important, perquè això tingui èxit i tots tinguem ganes de deixar el cotxe a casa, que puguem fer aquests circuits protegits i habilitats expressament per això”.

Comentaris

Trending