El PS demana al Govern més determinació per aturar encara més l’activitat

Pere López assegura que "hi ha massa persones mobilitzant-se i massa persones compartint espais i llocs de treball"

-
-

El Partit Socialdemòcrata (PS) reclama al Govern, tot i donant-li el seu suport, més accions i determinació per tal d’aconseguir que més gent que no pas aquest dilluns es quedi a casa i el confinament general, com a mesura per mirar de frenar, de ralentí, el contagi de coronavirus sigui més efectiu. El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, s’ha referit especialment a forçar el tancament d’alguns sectors econòmics, com per exemple la construcció. 

“Reiterem de nou tot el nostre suport al Govern", ha volgut insistir López. Tot i això, els socialdemòcrates alerten que, al seu entendre, "hi ha massa persones mobilitzant-se i massa persones compartint espais i llocs de treball". En aquest sentit, el PS ha demanat a Govern que revisi el decret que determina els sectors d'activitats empresarials que poden romandre oberts, particularment pel que fa al sector de la construcció i altres sectors que requereixin acumulació de persones i/o comportin riscos per la salut o d'accidents. 

Els socialdemòcrates defensen que les conseqüències de la crisi no poden imputar-se només a empresaris i treballadors, com s'ha establert per decret. "Com en tota causa de força major, l'Estat, el Govern tenen un paper determinant i per tant s'hauran d'assumir de forma molt important des dels poders públics costos que generi la crisi per ajudar a empresaris i famílies que ho necessitin, per evitar la destrucció de llocs de treball i les dificultats econòmiques i socials sobrevingudes", expliquen els socialdemòcrates. "L'Estat també haurà d'establir mesures per protegir particularment als més febles i a tots aquells als que aquesta crisi pugui afectar més greument”, ha assenyalat López aquesta tarda a la junta de presidents. 

En tercer lloc, des del PS creuen necessari un reforç de les actuacions cap a persones que estan patint la crisi de forma molt severa, com per exemple, les persones grans que estan hospitalitzades en un centre residencial o soles a casa i que ara no poden rebre visites per part de familiars i amics, i també cap a les persones de totes les edats que estan malaltes i que el seu estat de salut demana evitar contactes. Finalment, els socialdemòcrates demanen analitzar els decrets que s'estan emetent particularment en aquells aspectes en què per via reglamentària es puguin reduir o vulnerar drets que estan reconeguts o protegits legalment.

Gili defensa la posició comunal

La mesura reclamada per Pere López en relació amb la construcció l’ha defensat també avui obertament la cònsol major d’Escaldes, Rosa Gili, que ha reconegut haver tractat la qüestió amb el cap de Govern, Xavier Espot, després que una piulada des del compte oficial del comú encengués un fort debat. “El que posem sobre la taula és que (la construcció) no és un sector de primera necessitat” i, alhora, “és un col·lectiu de risc de caure en accidents laborals que poden contribuir” a col·lapsar el sistema sanitari. Gili ha denunciat, a més, que en un col·lectiu de 4.000 treballadors hi ha una important mancança de mesures d’higiene i de seguretat. “S’han de jerarquitzar les prioritats; hem de posar en primer lloc els temes sanitaris i dels econòmics ja en parlarem després”.

Comentaris (2)

Trending