El PS demana a la fiscalia que investigui les responsabilitats en el cas de l’esllavissada

La formació denuncia una probable manca d’acció del Govern i formula una bateria de preguntes i demandes d’informació en relació amb l’històric del cas

-
-
El Partit Socialdemòcrata (PS) ha reclamat a la fiscalia general que intervengui en el cas de l’esllavissada de la Borda Sabaté per aclarir les eventuals responsabilitats “vista la gravetat dels fets”. La petició l’ha formulat la formació en el marc d’una denúncia pública davant la “probable inacció” de Govern en prevenir el despreniment a la carretera CG-1. El president del grup parlamentari i líder del PS, Pere López, presentat una bateria de preguntes i ha demanat tot un seguit d’informació en relació tant amb l’històric del desmunt com sobre el despreniment i les mesures adoptades.

En el comunicat emès, el PS en primer lloc “donem el nostre suport i agraïment a tots els cossos professionals que han treballat i treballen per reobrir amb normalitat i al més ràpidament possible la carretera general 1 a l’altura de la Borda Sabater i, d’aquesta forma, garantir l’accés normal amb el nostre país veí. Ens reconforta que, malgrat la gravetat de la situació, no hem de lamentar danys personals i no estem parlant d’una tragèdia, gràcies especialment al fet que l’esllavissada va tenir lloc a un horari –les sis de la matinada- on la via estava poc transitada i on el centre comercial estava tancat”. 

Una vegada descartats els danys personals, però davant la gravetat dels fets, “el PS, exigim explicacions i responsabilitats a Govern, ja que era una situació previsible. Des del 2015 sembla ser que els tècnics ja van avisar del perill d’esllavissada a la zona donada la inestabilitat del terreny. Assenyalem, doncs, el que sembla conseqüència d’una presumpta manca d’accions preventives aplicades per evitar aquesta situació, ja que, com recullen els mitjans, hi havia una clara alerta per part de tècnics d’Ordenament Territorial”. Per tant, segueix el comunicat socialdemòcrata, “entenem que aquesta pretesa inacció ha posat en perill molta gent, tractant-se a més d’una carretera general d’accés i sortida del país”.

També alerta el PS que després de la situació viscuda, “no es pot fer com si res hagués passat. Així com tampoc al·legar que no s’ha actuat perquè el Govern no tenia competències en aquest àmbit. Recordem que la prevenció i protecció davant de riscos naturals i geològics sí que és competència de l’executiu que no es pot derivar cap a altres administracions públiques”. Finalment, i abans de demanar la intervenció de la fiscalia, des del PS, s’explica que l’impuls de les diferents accions parlamentàries té per objectiu “intentar esbrinar exactament què ha passat, per què no es va actuar malgrat l’alerta clara expressada pels serveis tècnics, per garantir la seguretat viària i depurar les responsabilitats escaients”.

Comentaris

Trending