El PS demana a Govern quines accions ha posat en marxa perquè el Principat pugui acollir refugiats

El parlamentari Gerard Alís ha tramitat una sèrie de preguntes escrites sobre la qüestió, on demana aspectes com la previsió de facilitar-los un habitatge digne, feina o l’escolarització dels menors

-
-
El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Gerard Alís vol que Govern expliqui quines actuacions i protocols ha engegat per poder acollir la vintena de refugiats provinents de Síria a què es va comprometre ara fa dos anys i mig el cap de l’executiu, Toni Martí. El parlamentari ha tramitat una sèrie de preguntes escrites sobre la qüestió, on demana aspectes com la previsió de facilitar-los un habitatge digne, feina i, en el cas dels menors d’edat, la seva escolarització. 

Alís s’interessa per la situació derivada de l’aprovació de la llei d’acollida temporal i transitòria per raons humanitàries. Els dubtes que es desprenen de les preguntes formulades pel parlamentari coincideixen amb els interrogants que tot plegat també genera al col·lectiu ‘Obrim-los Obrim-les’, que segueix amb especial cura la situació dels refugiats i fomenta la sensibilització al Principat vers aquesta causa.

En l’escrit enviat aquesta setmana a Sindicatura, el conseller general recorda que el text aprovat dijous “és necessari per poder complir el compromís d’acollir una vintena de refugiats provinents del conflicte de Síria”. També s’indica que “malgrat que s’estigui a l’espera de tenir aquesta llei en vigor, per poder tirar endavant els tràmits necessaris per a l’arribada a Andorra d’aquests refugiats, Govern ja ha hagut d’avançar actuacions per garantir que, un cop aquí, aquestes persones gaudeixin d’unes condicions dignes de vida”.

Els dubtes que deixa entreveure les preguntes formulades pel conseller general socialdemòcrata coincideixen en gran mesura amb aquells interrogants que també ha expressat ‘Obrim-los Obrim-les’

Exposat això, Alís demana, en primer lloc, “quines accions i protocols ha engegat Govern per l’acollida de refugiats” i “com es durà a terme la selecció i acompanyament d’aquells per la seva arribada”. També es demana per les “accions i mesures” que s’hagin “preparat de cara a assegurar la correcta inserció d’aquestes persones a la societat andorrana”. 

El parlamentari també vol saber “on preveu el Govern que les persones acollides siguin allotjades” i les previsions que hi ha per ”facilitar-los un habitatge digne així com els serveis bàsics inherents al mateix”. També es demana per si tindran un lloc de feina i, en cas que siguin menors, com es garantirà la seva escolarització i quins protocols s’han previst per a la seva adaptació i integració. 

El conseller general ha explicat que “com ja vam dir en el debat d’aprovació de la llei, volem que aquesta realment sigui efectiva”. Per això, “hem de saber si s’han fet els treballs per desenvolupar-la i s’han preparat les mesures i protocols per a l’arribada de refugiats i per a la seva integració”. Alís ha posat en relleu que “en tot aquest temps, que arriba a dos anys i mig, hi ha hagut marge per poder desenvolupar tots els mecanismes necessaris perquè es pugui aplicar de forma efectiva la llei i puguem acollir refugiats”.

-

Relacionat

‘Obrim-los Obrim-les’ celebra l’aprovació de la llei de refugiats però “censura” els molts dubtes que genera
-

Relacionat

"Si Andorra és un país racista ho haurà de deixar de ser"
El cap de Govern, Toni Martí, es dirigeix al conseller socialdemòcrata Pere López des de la tribuna parlamentària dels oradors.

Relacionat

Govern jura i perjura que la UE concedirà la transitòria de 30 anys al tabac però no aclareix a canvi de què

Comentaris

Trending