El PS demana a Govern explicacions sobre la subvenció al programa Joves en inclusió

Susanna Vela formula una bateria de preguntes escrites per aclarir els criteris pels quals s’ha adjudicat de forma directa una subvenció de 100.000 euros anuals

La consellera general del PS, Susanna Vela.
La consellera general del PS, Susanna Vela.

El Partit Socialdemòcrata ha demanat explicacions al Govern per l’adjudicació directa de 100.000 euros per finançar el programa Joves en inclusió de la Fundació Privada Tutelar. La consellera general Susanna Vela ha presentat una bateria de preguntes sobre el tema que l’executiu haurà de respondre per escrit. La parlamentària recorda que es tracta d’una decisió que ha aixecat malestar en algunes de les entitats que representen el col·lectiu de persones amb discapacitat.

El programa, impulsat per la Fundació Privada Tutelar d'Andorra i amb la col·laboració del ministeri d'Afers Socials, Justícia i interior del Govern d'Andorra, atén joves que pateixen un autisme sever o molt sever. Aquesta iniciativa ha rebut una subvenció entorn dels 100.000 euros -1.691,57 euros per persona i mes- de forma directa, fet que ha aixecat certa polèmica, especialment per la vinculació existent amb Ester Fenoll, exsecretària d’Estat d’Afers Socials i actual secretària general del Govern.

Des del Grup Parlamentari Socialdemòcrata demanen com s'havia finançat aquest projecte fins al dia d'avui i quins han estat els criteris pels quals el ministeri d'Afers Socials ha adjudicat aquesta prestació. Pel que fa als beneficiaris, el PS demana també quin és el nombre de persones beneficiades i si són tutelades, així com qui pot accedir al programa, si hi ha algun tipus de requisit o barem econòmic i com es bonifica el cost del servei.

Vela també vol conèixer quina és l’avaluació i el seguiment que fa el Ministeri d'Afers Socials d'aquest programa i dels seus resultats, si ha estudiat incloure aquest projecte dins la seva cartera de serveis i què inclou aquest estudi o anàlisi per part del Ministeri.

La presidenta del PS, Susanna Vela, recorda que “fa unes setmanes la FAAD mostrava el seu desacord en aquest tipus d'adjudicacions directes. Necessitem tenir tota la informació per valorar no només l'adjudicació directa, sinó també el contingut del programa”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending