El PS critica "el secretisme" del Govern sobre l'FMI i li exigeix tota la informació que en tingui

El conseller general Pere López demana per les vies parlamentàries que l'executiu aporti tota la documentació i tots els contactes que des del gabinet ministerial s'hagin mantingut amb l'organisme internacional

Pere López demana dimissions per l’afer de l’aigua d’Escaldes-Engordany
Pere López demana dimissions per l’afer de l’aigua d’Escaldes-Engordany
El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López ha criticat el “secretisme” amb què Govern està portant les negociacions per a la possible adhesió d’Andorra al Fons Monetari Internacional (FMI) i el fet que l’executiu hagi decidit demanar-ne l’entrada d’esquena al Consell General i sense explicar pràcticament res a la ciutadania. D’entrada i sense anar més lluny no se sap ni el cost que suposaria l’accés ni les exigències que podria arribar a imposar l’FMI. Per això, ha tramitat una demanda d’informació mitjançant la qual vol tenir accés a les diferents comunicacions i actes de les reunions celebrades amb l’organisme, incloent-hi també la petició de quins requisits s’exigirien al Principat per passar a ser membre.

En l’escrit enviat aquest dilluns a Sindicatura, el parlamentari socialdemòcrata demana, en primer lloc, “les actes de totes les reunions celebrades” entre l’executiu i representants de l’organització. També reclama “totes les comunicacions (cartes, mails i d’altres) així com tota la informació tramesa entre ambdues parts relativa als requeriments per a ser membre”. Per últim, també vol poder accedir a “tota la informació tramesa (...) relativa als requeriments econòmics i financers necessaris” per incorporar-se a l’organisme.

López ha explicat que “la demanda ve arran del secretisme amb què el Govern porta les negociacions amb l’FMI” i també pel “darrer pas, en què d’esquena al Consell General, s’ha demanat l’adhesió sense explicar ni als ciutadans, ni al parlament ni a la comissió especial creada justament per aquestes qüestions, quines són les condicions d’accés i els costos econòmics”. Sobre aquest darrer punt, el parlamentari del PS ha recordat que “s’ha parlat d’un dipòsit d’una quantia molt elevada”. I lamenta que “el Govern sempre ens havia dit que se’ns faria arribar la informació”, circumstància que no s’ha produït.

Per això, el conseller general socialdemòcrata ha donat per “trencat” el “possible treball conjunt que hi havia” i ha apuntat que “és Govern qui ho ha fet amb l’anunci desafortunat de la setmana passada”. López ha lamentat que “tenen congelada la informació des de fa un any i no la fan arribar a la comissió”. Per al parlamentari del PS, “els ciutadans tenen dret a conèixer aquesta informació” i entén que “si no la demanem i l’acabem comunicant, tot això acabarà en una negociació secreta, d’esquena a la població”, fet que no és correcte “quan parlem de molts milions d’euros i uns requeriments molt elevats”. Al seu entendre, “el nostre país té altres prioritats en el moment actual”.

Etiquetes

Comentaris

Trending