El PS convoca un congrés pel 15 de juny per començar a preparar les comunals

El comitè directiu de la formació valora positivament els resultats del 7-A i l'aliança de 'd'Acord', està a l’expectativa de possibles negociacions per a la governabilitat i constata una alta de militants

-
-
Sense deixar d’estar plenament centrat en les converses per a la governabilitat i en la constitució del nou Consell General, el Partit Socialdemòcrata (PS) ja pensa, després de l’èxit de la coalició ‘d’Acord’, en les eleccions comunals. El comitè directiu de la formació, després de valorar molt positivament els resultats dels comicis de diumenge de la setmana passada, ha convocat per al 15 de juny per encarar el següent cicle electoral, en què vol intentar assaltar algunes de les corporacions parroquials del Principat.

El comitè directiu del PS s’ha reunit aquest cap de setmana per valorar els resultats assolits en les eleccions generals del passat diumenge. Des de la formació es valora de forma molt positiva el creixement assolit en els comicis, així com l’aposta per la fórmula ‘d’Acord’ a les parròquies, que ha permès aconseguir la victòria a les dues territorials més poblades, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. El principal punt de l’ordre del dia era la valoració de les eleccions generals del diumenge. Des de la formació es considera que els resultats “són molt positius”.

Així, es destaca especialment el fet que, en la llista nacional, la formació ha aconseguit un notable increment de vots en comparació als comicis del 2015: gairebé 2.000 suports més. Això ha permès situar el PS com a segona força estatal, molt a prop de Demòcrates (DA). Així, es posa en relleu que “hem passat d’estar a tretze punts ara fa quatre anys a tot just quatre”

Aquesta sensació també és compartida a l’hora d’analitzar els resultats de la coalició amb Liberals d’Andorra a les llistes parroquials, sota la denominació de ‘d’Acord’. Així, es posa en relleu les importants victòries aconseguides a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany que, “per si soles, ja validen aquesta aposta”, ja que són dues territorials de gran pes polític. A més, es remarca que a la resta de circumscripcions s’han assolit bones dades de suports, especialment a Encamp i Ordino, on s’ha quedat molt a prop del triomf. 

Més militants

En la reunió del comitè directiu, també s’ha decidit convocar el congrés ordinari que el PS celebrarà el 15 de juny. La cita ha de servir, en primer lloc, per a la renovació dels càrrecs directius de la formació –l’actual comitè executiu compleix ja el seu segon any de mandat-. A més a més, es marcarà l’estratègia a seguir de cara a les eleccions comunals previstes per a la primera quinzena de desembre. 

Per últim, l’òrgan de direcció socialdemòcrata també ha volgut destacar positivament el fet que, en les darreres setmanes, s’ha produït un considerable nombre d’altes de militants i simpatitzants, prop d’una vintena. A aquestes, es destaca, se n’hi poden sumar més els propers dies, ja que “hi ha més gent que s’ha mostrat interessada i que ho vol estudiar”. Aquestes incorporacions, que s’afegeixen a les ja importants registrades a finals de l’any passat, demostren, a l’entendre dels dirigents socialdemòcrates que el projecte polític és atractiu i que hi ha “un corrent positiva vers el partit”. Per això, es vol treballar per “fer accions per acostar-nos encara més a la ciutadania”.

Comentaris

Trending