El PS carrega contra Interior per haver obert expedients per la fuga a la presó sense esperar a l’auditoria externa

La consellera general socialdemòcrata Judith Salazar presenta una demanda d’informació per aclarir l’actuació de l’administració arran de la fugida d’un reclús l’octubre passat

Comentaris

-
-
El Partit Socialdemòcrata (PS) no entén com el departament d’Institucions Penitenciàries i el ministeri d’Interior no han esperat els resultats de l’auditoria externa encarregada arran de la fugida d’un reclús que hi va haver a la presó l’octubre passat per obrir expedients a tres funcionaris. La consellera general Judith Salazar ha fet una demanda d’informació per intentar aclarir l’actuació de l’administració.

El grup parlamentari socialdemòcrata ha entrat una sèrie de preguntes a Govern per saber si els resultats d'aquesta auditoria descarreguen de responsabilitat als tres treballadors públics. La demanda d'informació pretén donar resposta al neguit del col·lectiu, amb el qual parlamentaris del PS van mantenir una reunió el passat 12 de març. Els socialdemòcrates lamenten que Govern no s'hagi esperat a tenir els resultats d'aquesta auditoria externa abans d'incoar els tres expedients: "Les sancions no haguessin prescrit, el més prudent potser hagués estat primer conèixer les conclusions de l'auditoria externa", explica la parlamentària Judith Salazar. 

Des del PS recorden que el ministeri d'Interior va incoar tres expedients sancionadors a tres treballadors del centre penitenciari de la Comella per la fuga del pres el 29 d'octubre. A un d'ells se li va obrir un expedient greu i un altre de molt greu, mentre que als altres dos se'ls va imputar una falta greu. Aquests tres expedients van arribar després de l'auditoria interna que havia de determinar si s'havia comès cap negligència que expliqués per què es va poder fugar el pres. Així i tot, Salazar recorda que "paral·lelament es va encarregar una auditoria externa de la qual encara no tenim resultats"

 

Comentaris (1)

Trending