El PS afirma que hi ha situacions preocupants a nivell de neteja i residus a Andorra la Vella

La formació analitzarà si els contenidors són suficients i els adequats

Els candidats del PS a Andorra la Vella.
Els candidats del PS a Andorra la Vella.
“Aquests anys, a nivell de neteja i residus, hem trobat situacions preocupants”, ha afirmat el candidat a cònsol menor per la parròquia d’Andorra la Vella, Sergi Gonzalez, que ha assegurat que aquesta és una de les qüestions que “preocupa bastant a la ciutadania”. La candidatura del Partit Socialdemòcrata i Independents d’Andorra la Vella proposa una doble via de solució: d’una banda la gestió d’incidències a través de l’aplicació que permetrà als ciutadans informar-ne de manera ràpida i senzilla, i de l’altra, l’estudi, amb la concessionària de la recollida selectiva, de la quantitat i ubicació dels contenidors.

Amb l’aplicació, qualsevol resident de la parròquia “podrà manifestar les incidències”, i amb aquestes, des del comú es podran dissenyar diferents protocols d’actuació segons “el nivell de gravetat perquè el servei de neteja i higiene pugui actuar el més ràpid possible”, ha exposat Sergi Gonzalez. El número 2 de la llista de PS i Independents de la capital ha assenyalat que no es tenen ni es poden tenir prou treballadors com per abraçar tota la parròquia “però sí que tenim 22.500 residents que poden veure quins problemes tenim, i per tant marcar una planificació coherent d’actuació”. Així, Gonzalez ha dit que “dins la política de planificació, coherència i eficàcia, creiem que aquest sistema ens ajudarà molt”.

Una altra línia d’actuació passa per la gestió dels residus. “Quan es van fer els contenidors soterrats no es va calcular el volum a nivell de persones que viuen a la zona”, ha denunciat Gonzalez posant l’exemple dels contenidors situats a l’avinguda Príncep Benlloch, i del sobrecost d’uns 6.000 euros que ha implicat amb l’ampliació del contracte.

Així, s’ha compromès a reunir-se amb la concessionària del servei per analitzar conjuntament el que s’ha fet i com s’està fent, per així determinar “quins plans d’actuació hem de portar a terme perquè el ciutadà no es trobi amb contenidors plens i que no hi hagi una bona recollida”, ha manifestat el número dos de la llista socialdemòcrata. Aquest anàlisi revisarà quants contenidors hi ha, si són suficients, si són els adequats i si estan ben ubicats, ha explicat Gonzalez, segons les necessitats dels ciutadans.

Comentaris

Trending