El PS acusa el ‘TriGovern’ de protagonitzar “una cursa per veure qui col·loca més amics”

El líder socialdemòcrata Pere López lamenta que els primers mesos estiguin marcats “pels escàndols” i el “clientelisme polític” més que no pas en treballar per resoldre mancances

Pere López durant la seva intervenció al programa 'Ara i Aquí' de Ràdio Nacional.
Pere López durant la seva intervenció al programa 'Ara i Aquí' de Ràdio Nacional.
El president del grup parlamentari socialdemòcrata i líder del PS, Pere López, considera que els primers mesos del ‘TriGovern’ està esdevenint una mena de batalla entre les formacions que li donen suport per veure “qui pot col·locar més amics” en lloc de treballar per resoldre les grans problemes i mancances que té el país. López ha estat molt crític a l’hora de fer balanç dels primers compassos de l’executiu de coalició format per Demòcrates per Andorra (DA), Liberals (LA) i Ciutadans Compromesos (CC), que han estat marcats, a parer seu, “pels escàndols” i per un executiu “centrat a fer nomenaments” i, amb una “actitud de clientelisme polític”.

Així ho ha assegurat el líder parlamentari socialdemòcrata  durant l’entrevista concedida al programa ‘Ara i aquí’ de Ràdio Nacional d’Andorra (RNA). “Vivim un inici de legislatura marcat per escàndols i per la mala gestió d’un Govern centrat a fer nomenaments i amb una actitud de clientelisme polític”, ha denunciat el parlamentari socialdemòcrata, tot lamentant que, en canvi, des del gabinet tricolor “no es pren cap decisió sobre els problemes de la gent”. López ha indicat que la tasca feta des de l’edifici administratiu “sembla una cursa per veure qui pot col·locar més amics als llocs del Govern”. En aquest sentit, ha posat en relleu que entre ministres i secretaris d’Estat, gairebé s’iguala el nombre de consellers generals. També ha deixat clar que les polèmiques amb Salustià Chato o Juli Minoves –per la possibilitat de ser nomenat ambaixador a Nova York- “hi són i estan bloquejant les actuacions del Govern”

El parlamentari sobre el 'cas Chato': "No entenem aquesta defensa d’una situació que no la té: hi ha un incompliment legal greu, continuat, voluntari i conegut”

El ‘cas Chato’, secretari d’Estat d’Economia del que s’ha sabut que quan era funcionari va cometre diverses irregularitats tant a l’hora de mantenir activitats professionals externes a la Federació de Futbol com de no regularitzar fiscalment els ingressos aconseguits, també ha estat abordat per López. “No entenem aquesta defensa d’una situació que no la té: hi ha un incompliment legal greu, continuat, voluntari i conegut”, ha manifestat, tot remarcant que aquestes infraccions són “incompatibles  amb tenir un càrrec de responsabilitat al més alt nivell”.

Sobre l’esllavissada viscuda a l’agost a la zona del Punt de Trobada, el president del grup socialdemòcrata ha recordat que podria haver tingut conseqüències molt més greus i, per això, ha remarcat que, al seu entendre, “Govern ha intentat espolsar-se la responsabilitat cap al comú i cap als propietaris” quan “en matèria de protecció civil aquesta és exclusiva de l’executiu”. Per això, ha avançat que s’analitzarà tota la documentació demanada ara fa uns dies i que probablement hi haurà preguntes sobre la qüestió de cara a la propera sessió de control, ja que “és un tema que cal aclarir”. També ha avisat que hi ha altres terrenys amb risc i, per tant, “algú ha d’assegurar que no poden suposar un perjudici pels ciutadans”.

López també s’ha mostrat especialment crític amb la situació del mercat de lloguer i amb la inacció del Govern. En aquest sentit, ha apuntat que és molt probable que des del grup es doni suport a la proposta de tornar a prorrogar els contractes que s’hagin de renovar de cara al 2020, tot i no amagar que “no deixa de ser un pedaç a una política d’habitatge que continua sent, tot i la greu situació que hi ha al país, inexistent”. I és que, ha afirmat, “no fan absolutament res”, tot remarcant que “no hi ha mesures estructurals sobre el problema”. 

Davant aquesta forma de fer, ha contraposat la suposada del PS, que “ja ha presentat una llei en positiu i demano a tots els grups que la prenguin en consideració”. Es referia al text que preveu que la CASS pugui destinar part dels Fons de Reserva a “invertir en rehabilitació d’habitatges”. López ha fet una crida als altres grups parlamentaris, en especial als que donen suport a Govern “a demostrar que realment volen solucionar el problema” i, per tant, a permetre, via acceptar el text a tràmit, “que es pugui analitzar i mirar de millorar”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending