La Puríssima supera les previsions d'entrada de vehicles i d'esquiadors a les pistes

El llarg cap de setmana es tanca amb importants retencions de sortida a les dues fronteres; només aquest diumenge han sortit del país 39.000 automòbils

Esquiadors la temporada anterior a Pal.
Esquiadors la temporada anterior a Pal. Vallnord-Pal Arinsal/Martín Imatges
Més vehicles i més esquiadors. Almenys, molts més del que les previsions inicials feien pensar. Aquestes són dues de les dades que ha deixat el llarg cap de setmana de la Puríssima. També, és evident, aquests dies han deixat importants retencions d'entrada i de sortida del país en funció dels dies i els trams horaris i col·lapses interns al Principat. Amb molts dels aparcaments de les diverses parròquies del país plens a vessar. Si Mobilitat ha registrat més entrades de les previstes i les estacions han tingut també més esquiadors, és lògic pensar que l'ocupació hotelera haurà estat més alta, encara que aquestes xifres, oficialment encara no s'han donat. La qüestió més complicada de mesurar és l'impacte econòmic, la generació de riquesa de tot plegat.

Dissabte a mitjanit havien entrat 30.754 vehicles per la frontera del Riu Runer que amb els que ho han fet aquest diumenge ja superen la xifra de 32.000 que havien calculat des de Mobilitat. Pel que fa a la frontera francesa, les expectatives s'han confirmat de forma molt ajustada. De fet, les entrades registrades pel Pas de la Casa han quedat lleugerament per sota de les 11.000 esperades. Segons el balanç final facilitat per Mobilitat, durant els tres dies han arribat al Principat 52.503 vehicles, el que suposa un 22% més del previst. De la xifra absoluta, 41.880 vehicles han accedit al país per l'entrada espanyola.

Mobilitat ha ressaltat que més enllà de les retencions, no s'han hagut de remarcar incidències. Ara, aquest diumenge ha estat complicat. I és que avui sol, el departament que controla els fluxos viaris ha comptabilitzat 39.000 sortides de vehicles. Durant el matí i el migdia les retencions han estat importants per sortir per la frontera hispanoandorrana i han anat des de la duana fins a Santa Coloma. Dissabte a la nit ja havien marxat del país uns 20.000  vehicles. Aquest dilluns encara és festiu en algunes comunitats autònomes espanyoles com Madrid o Aragó. El divendres, les cues per entrar a Andorra van arribar als 22 quilòmetres. De la seva banda, aquesta tarda hi ha hagut retencions de sortida al Pas de la Casa que han superat, en alguns moments, els 3 quilòmetres.Pel que fa a les estacions d’esquí, Grandvalira ha arribat a aquestes dates amb les millors condicions de les darreres temporades. L’obertura de 122 km amb 68 pistes, 55 remuntadors i enllaços esquiables entre tots els sectors, ha permés assolir més d’un 80% d’ocupació, una xifra que el director de Grandvalira-Nevasa, Alfonso Torreño, ha valorat com “molt bona, tenint en compte que la temporada de neu acaba de començar”.

Al llarg dels 3 dies (6, 7 i 8 de desembre), l’estació ha registrat un total de 45.000 esquiadors, amb una mitjana de 15.000 per dia. El dissabte ha estat el dia de màxima afluència amb prop de 19.000 visitants, amb un perfil dels mercats de proximitat focalitzat en Catalunya i el sud de França, així com també de Madrid, el País Basc i València.

Vallnord-Pal Arinsal ha acollit més de 12.000 esquiadors, superant els 10.000 que s’havia marcat com a objectiu. L’any passat i també durant el Pont de la Puríssima van ser 3.300.  Finalment, Ordino-Arcalís ha comptat amb uns 6.000 esquiadors tot i que espera a donar la xifra definitiva aquest dilluns tenint en compte que hi haurà visitants de comunitats autonòmes on és festiu.

 

Etiquetes

Imatges de quatre càmeres de Mobilitat en punts conflictius aquesta tarda de diumenge.

Relacionat

‘L’operació tornada de la Puríssima’ porta trànsit molt lent des de Santa Coloma i fins a la frontera

Comentaris

Trending