El pilot del planador accidentat dissabte a Camp de Claror no haurà de patir per la mobilitat

La fractura d’un cos vertebral que va patir l’home, un francès de 59 anys, no ha tingut sortosament conseqüències neurològiques 

-
-
Les lesions vertebrals sofertes pel pilot d’un planador que va caure dissabte a la tarda a la zona del Camp de Claror de Sant Julià finalment no han tingut conseqüències neurològiques i l’home, de nacionalitat francesa i 59 anys, no haurà de patir per la seva mobilitat més enllà del dolor i les molèsties que el perseguiran un quan temps.

Fonts hospitalàries han explicat que la caiguda li va provocar una fractura d’un cos vertebral però contràriament al que es podia esperar a l’inici no hi ha cap afectació neurològica. De fet, segons les fonts mèdiques consultades, el ferit mai no va perdre sensibilitat a les cames malgrat el dolor que li pogués causar la lesió produïda per la caiguda amb l’aparell, que participava en una prova que tenia com a punt de partida i arribada l’aeròdrom de la Cerdanya.

Les fonts consultades no descarten que en els propers dies, una vegada s’analitzi l’evolució de la fractura, es practiqui una intervenció quirúrgica a l’hospital andorrà mateix per acabar de fixar la vèrtebra i mirar de reduir d’aquesta manera eventuals malestars futurs. Finalment i sortosament, l’incident no haurà tingut conseqüències greus i no hauria d’anar més enllà del dolor i una cotilla durant un temps.

L’accident va passar poc abans de les 7 de la tarda de dissabte quan el planador monoplaça -un aparell de vol sense motor que participava en una competició nacional espanyola que va tenir lloc durant tota la setmana passada a la Cerdanya- va estavellar-se per causes que s’hauran d’aclarir a la zona de Camp de Claror, a Sant Julià, en una zona orogràficament complicada -rocallosa i amb vegetació- que va obligar els bombers a fer un rescat d’alta dificultat.

Etiquetes

Comentaris

Trending