El nou túnel dels Tresponts, a Organyà, una mica més a prop de ser una realitat

Aquest matí s’ha dut a terme la calada del vial que ha de contribuir a suprimir un punt negre de la C-14 i que ha d’estar enllestit del tot en poc més d’un any

Comentaris

-
-
Les dues boques del futur túnel dels Tresponts, a Organyà, s’han trobat aquest matí. És el que tècnicament es denomina com la calada. Per tant, l’excavació dins la muntanya ja està pràcticament completada. Ara s’ha d’anar adequant el que serà pròpiament el vial cobert, el túnel, que permetrà suprimir un dels punts negres de la carretera C-14. En poc més d’un any la infraestructura hauria d’estar enllestida.

Els dos fronts d'excavació que des del desembre passat han perforat els 1,3 quilòmetres que hi ha a l'interior de la galeria principal del túnel de Tresponts a la C-13 i s'han trobat a uns 500 metres de la boca nord. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat d'alcaldes i del president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Miquel Sala, ha presenciat el moment de la calada, que s'ha produït pocs minuts després de les onze del matí.

Les obres, que s'enllestiran a finals de l'any 2020 i compten amb un pressupost de 35,4 milions d'euros, formen part del condicionament d'un tram sinuós de tres quilòmetres de la carretera C-14 al seu pas pels termes alturgellencs d'Organyà i de Fígols i Alinyà i fins a l'encreuament amb la via que va fins a Montant de Tost, que pertany a Ribera d'Urgellet.

Comentaris

Trending