El nou secretari general d’Ordino cobrarà un 35% més

El salari de Gilbert Blasi puja en comparació al del seu antecessor perquè des de la majoria es defensa que s’ha d’equiparar amb el de l’interventor

Gilbert Blasi jura el càrrec com a secretari general del comú.
Gilbert Blasi jura el càrrec com a secretari general del comú.

El nou secretari general del comú d’Ordino, Gilbert Blasi, tindrà un salari sensiblement superior al del seu antecessor. Així s’ha revelat aquest migdia durant la sessió del ple de la corporació, on la majoria d’En Comú també ha hagut d’explicar la contractació urgent de Guillem Benazet com a cap del departament de serveis públics, que han atribuït a la cobertura d’una baixa de llarga durada i no pas a l’excedència concedida al ja cònsol menor d’Andorra la Vella, David Astrié.

En concret, el nou secretari general percebrà, segons s’ha informat durant la sessió a preguntes de la consellera de Movem Ordino, Sandra Tudó, 4.337 euros mensuals. La xifra suposa un increment del 35% en comparació al que cobrava l’antecessor de Blasi que, fins ara, havia estat vinculat al comú, però com a advocat.

Des de la majoria s’ha explicat que la voluntat d’aquest increment salarial és “equiparar” les remuneracions que tenen els càrrecs de confiança. En concret, la del secretari general i la de l’interventor. Des d’En Comú s’ha admès, però, que les funcions no han patit, malgrat aquest canvi de sou, cap modificació.

Durant la sessió, la majoria també ha hagut de donar explicacions per altres temes. Un d’ells, la contractació de Guillem Benazet com a màxim responsable del departament de serveis públics de la corporació. S’ha assegurat que en el seu cas no es cobreix el lloc deixat vacant per Astrié, però sí la baixa de llarga durada del cap de servei. De fet, aquesta seria d’uns quatre anys, segons les fonts consultades per Altaveu.

Un dels punts de l’ordre del dia ha estat l’aprovació del plec de bases que ha de servir per a la concessió dels terrenys comunals on s’ha d’ubicar un futur mirador amb un rellotge de sol a la zona de Creussans, a Arcalís. El cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha explicat que l’espai se cedirà per un termini de quinze anys, prorrogables de cinc en cinc. També ha admès que Secnoa és el principal interessat en el projecte.Enganxada pel preu de les gorres de marxandatge

Curiosament, un dels temes que més debat ha generat durant la sessió han estat unes gorres. Concretament, el seu preu. El conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, s’ha volgut referir als productes de marxandatge de la parròquia que es venen a l’oficina de turisme. Al seu entendre, el seu preu, 22 euros, és massa elevat si es té en compte que el cost unitari que paga el comú és tot just de vuit. Dolsa ha defensat aferrissadament que s’hauria de reduir a com a molt setze euros.

El mirador s'ubicarà a la zona de Creussans.

Relacionat

Ordino impulsa un mirador amb un rellotge solar a Arcalís
Una vista parcial del centre d'Ordino.

Relacionat

Enrenou per la contractació d’urgència del nou cap de serveis públics al comú d’Ordino

Comentaris (10)

Trending