Ordino impulsa un mirador amb un rellotge solar a Arcalís

La nova infraestructura se situarà prop del final del telecadira de Creussans i el seu cost –entre 300.000 i 400.000 euros- el sufragarà l’empresa que guanyi el concurs de concessió

El mirador s'ubicarà a la zona de Creussans.
El mirador s'ubicarà a la zona de Creussans.

El comú d’Ordino obrirà la porta aquest migdia a la construcció d’un mirador amb un rellotge solar a Arcalís. El ple de la corporació aprovarà el plec de bases pel concurs per tirar endavant la infraestructura. Bàsicament, la licitació ha de servir per donar en concessió l’espai, de propietat pública, on s’ha de realitzar, tot i que el cost l’assumiria l’empresa que se’n faci càrrec, que tot apunta que seria Saetde.

La voluntat del comú és impulsar un nou atractiu turístic per a la parròquia. Aquest consistiria en un mirador, l’element diferenciador del qual seria un rellotge solar que aprofitaria la particular denominació amb què també es coneix Arcalís: la muntanya solar. Estaria situat a dalt de tot de l’estació, prop d’on finalitza el telecadira de Creussans. En la sessió de comú, s’ha d’aprovar el plec de bases que es farà per a les empreses que estiguin interessades a fer-se càrrec tant de la construcció com de la gestió del projecte.

De fet, aquest és un dels punts importants: no seria el comú qui assumiria el cost sinó la societat que guanyi la licitació. De fet, segons les fonts consultades per Altaveu, és Saetde, la gestora del camp de neu d’Ordino-Arcalís qui està especialment interessada i ja hauria fet estudis previs. Des de la corporació el que es faria és cedir el terreny públic on s’ubicaria la infraestructura.

Es calcula que el cost del mirador i del rellotge solar podria oscil·lar entre els 300.000 i els 400.000 euros. La idea inicial és que es pugui visitar de forma gratuïta, tot i que el plec de bases inclourà també una clàusula que estableixi que, en cas que finalment es faci pagar als qui hi vulguin accedir, el comú percebria una petita part dels ingressos en forma de cànon.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending