El nou comú, un centre de negocis o pisos socials per a gent gran, escenaris de futur per a l’hotel Casamanya

En comú, X’Ordino i MovemOrdino aposten per donar una segona vida a l’històric edifici però no hi ha acord sobre quina ha de ser

-
-

El destí de l’històric hotel Casamanya, tancat des de fa temps, és un dels temes pendents a Ordino. L’edifici, que pertany al quart, està buit i sempre s’ha parlat de donar-li un nou ús, però, fins ara, cap dels cònsols ha aconseguit desencallar el projecte. Això ha provocat que l’immoble s’hagi convertit, en aquestes eleccions, en un dels principals elements de discòrdia entre les llistes que s’hi presenten. Tot just coincideixen en el fet que no pot continuar abandonat, però no pas en què s’ha de convertir. Nou comú, viver d’empreses o pisos socials són algunes de les alternatives.

Al programa electoral d’En Comú, la llista continuista que encapçala l’actual cònsol major, Josep Àngel Mortés, i que compta amb el suport de Liberals i Progressistes-SDP, es fa bandera del recent acord de col·laboració signat entre la corporació i el quart, propietari de l’antic hotel. S’assegura que es treballada per “donar ús a les instal·lacions” i s’afirma que ja s’ha creat “un equip de treball” i “hem acordat la signatura d’un acord d’intencions”. S’ha hagut d’esperar a la campanya per conèixer exactament en què està pensant Mortés. Així, les opcions que es barallen són traslladar les dependències comunals (la que més opcions tindria, almenys pel que es va dir en el debat d’Andorra Televisió) o arribar a un acord amb un privat perquè s’instal·li allà amb alguna activitat que aporti valor afegit.

La proposta de MovemOrdino és més concreta i se centra molt en l’àmbit social. Així, defensen que, en consens amb quarts, es recuperarà la part baixa de l’hotel com a centre cívic, que defineixen com a un “equipament comunal de cultura, de proximitat, de relació i de participació dels residents a la parròquia”. Pel que fa a les plantes superiors, apunten a un projecte dirigit a la gent gran, com a pisos socials i tutelats o bé directament com a residència.  

La candidatura X’Ordino també entén necessari ressuscitar el Casamanya. En el seu cas, però, la llista que encapçala qui fou cònsol major entre 1999 i 2007, Enric Dolsa, entén que la millor opció per a l’antic hotel seria la creació d’un “centre de negocis”. Aquest permetria, explica el programa, “donar cabuda a les empreses que vulguin instal·lar-se” a la parròquia.

Pel que fa a Terceravia, és l’única candidatura que, almenys al seu programa, no es pronuncia sobre la situació del Casamanya. De fet, de l’històric hotel no n’hi ha cap referència al document. Tot i això, des de la formació s’assegura que “volem recuperar la bona sintonia amb els quarts per tal que els seus béns es puguin posar a disposició de la parròquia” i que “sigui d’una forma interessant” per a totes dues parts.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending