El nombre de curats supera per primer cop els casos actius de coronavirus

Set nous positius eleven fins a 738 els pacients diagnosticats a Andorra amb una Covid-19 que segueix en una fase de relatiu control

Benazet i Jover han comparegut aquesta tarda per actualitzar les dades.
Benazet i Jover han comparegut aquesta tarda per actualitzar les dades.

El nombre de pacients que han superat el coronavirus ha superat aquest dissabte, per primer cop, el de malalts que encara tenen la Covid-19. L’epidèmia, per tant, continua en una fase de relatiu control, almenys si es fa cas de les dades facilitades pel ministeri de Salut. El total de positius s’ha situat en 738, 7 més que el divendres, mentre que no s’ha hagut de lamentar cap defunció més.

Novament, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha estat l’encarregat de facilitar el balanç de la pandèmia, que, en línies generals, es pot dir que segueix amb unes dades acceptables. Els nous contagis han estat només 7, després d’haver rebut fins a 75 proves de PCR. Això deixa el total de casos detectats al país en 738, dels quals s’ha de lamentar la mort de 40 persones. Per tant, la taxa de letalitat se situa en el 5,42%.

La nota més destacada d’aquest balanç és el fet que, per primer cop des que es va desfermar la crisi sanitària, les persones que ja tenen l’alta mèdica superen els casos actius. I és que, un altre dia, més, totes dues dades segueixen evolucionant en direccions divergents. En el primer cas, han pujat fins a 358. En el segon han davallat fins a 340.

A l’hospital de Merixell hi ha ingressats 30 d’aquestes persones. D’elles, setze es troben a la unitat de cures intensives (UCI), dotze de les quals connectades a un respirador mecànic. Al Cedre, hi ha 32 padrins sumant els del mateix centre sociosanitari (19) com els provinents de Salita (13). Entre ells, set convalescents. És a dir, a l’espera de tenir una segona prova PCR negativa per obtenir l’alta.

Per col·lectius, segueix millorant la situació entre els professionals sanitaris. Ara, ja només 46 es troben encara malalts. Pel que fa als cossos especials, només cinc es troben encara de baixa per culpa d’haver estat contagiats amb el coronavirus.

Comentaris

Trending