El nom 'The Shopping Mile' aixeca polèmica

Usuaris de les xarxes socials alerten que l'eix comercial d'Avinguda Meritxell, Vivand i Fener Boulevard hauria d'haver apostat per una marca en català

Comentaris

-
-
Aquest dilluns s'ha presentat la marca identitària que uneix a partir del 2 de febrer els eixos comercials de Meritxell, Carlemany amb seu Vivand i Fener i travesseres sota el nom 'The Shopping Mile'. L'objectiu d'aquesta nova denominació no és altra que promocionar l'eix comercial. A les xarxes socials, les crítiques no s'han fet esperar, i en general, no ha agradat el nom. Més aviat els usuaris mostren el seu desacord amb aquest eslògan. Molts d'ells no entenen amb quina finalitat s'ha decidit escollir un nom en anglès, i no s'ha apostat per una marca en català precisament en un país en què la llengua catalana és l'idioma oficial. 

Una polèmica a la qual també s'hi ha afegit l'exministre de Turisme, Claude Benet, qui reivindica que Andorra està "perdent la seva autenticitat, personalitat, convertint un país petit i fràgil en un producte amb noms ridículs". Per la seva banda, l'actual ministre de Turisme, Francesc Camp, defensa que totes les parts tenien clar que volien una marca que "fos internacional i s'entengués en qualsevol país".

Una de les qüestions amb més crítiques contra aquesta denominació en anglès va en la línia que des del servei de Política Lingüística del ministeri de Cultura es vulgui posar sancions per la utilització indeguda del català en establiments i negocis del Pas de la Casa i que ara, la nova marca de promoció de l'eix comercial d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany sigui en anglès, i només pensada pels visitants. 

En aquest sentit, diversos internautes defensen que el Principat és l'únic país del món en què el català és l'idioma oficial i que aquesta hauria de ser una raó suficient per defensar la llengua catalana i la identitat del país. Precisament, els usuaris mantenen que aquesta és una oportunitat a aprofitar.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending