El Morabanc suma un primer triomf contundent a l’Eurocup tot i l’ensurt inicial (97-78)

Els andorrans es refan d’un fluix començament i acaben superant amb contundència el Ratiopharm Ulm alemany

Un instant del partit.

El Morabanc Andorra ha sumat la primera victòria en l’Eurocup enfront un Ratiopharm Ulm en el primer duel com a local. Els d’Ibon Navarro han començat dubitatius i això ha permès els alemanys donar un ensurt i marxa de nou a meitat del primer quart, però la reacció ha estat fulminant i ha acabat amb un equip especialment inspirat en atac i agradant-se en nombroses jugades que han fet les delícies del públic de la ‘Bombonera’.

El Morabanc ha sortit fluix a la pista i d’això se n’ha aprofitat el conjunt alemany, que només començar ha marxat de 6 (0-6) i, malgrat l’encert de Massenat i de Walker, el bon tir exterior del rival ha provocat que a manca de quatre minuts per al final del primer període el marcador registrés un, com a mínim, inquietant 8-17. Ha estat el moment en què Ibon Navarro ha demanat temps mort i ha fet reaccionar l’equip.

Només tornar a la pista, un triple de Senglin i una cistella de Tyson Perez han evidenciat que la situació millorava i amb l’aportació de Torodovic el Morabanc ha anat retallant la diferència. El xiulet final del primer quart ha arribat amb els andorrans només un punt per sota. Crisis superada.

Només entrar al segon període, un 2 1 de Nacho Llovet ha posat per primer cop els d’Ibon Navarro per davant en el marcador. I a partir d’aquí, tot rodat. El Morabanc ha quallat un excepcional quart, especialment en l’aspecte ofensiu, superant en tots els aspectes de joc a un rival que no sabia com capejar un temporal que venia tant amb el tir exterior –bons llançaments de Guille Colom i de Clevin Hannah- com de l’interior. Al descans, l’Andorra ha marxat amb un avantatge de 14 punts (51-37).

Diferència que encara ha augmentat més en el retorn dels vestuaris. Els triples de Torodovic i els punts aportats per Moussa i Tyson Perez  han arribat a posar en diverses ocasions el 26 en el marcador davant la impotència de l’Ulm que, a més dels problemes en defensa, patia una important manca de confiança a l’hora de llençar a cistella. El parcial de 25-15 del tercer quart ha deixat el duel vist per a sentència (76-52).

El tràmit del darrer quart ha estat entretingut, amb bones accions ofensives dels andorrans. Els homes de Jaka Lakovic, ja sense pressió, han millorat en atac i han mirat d’escurçar distàncies fins als -17, però en cap moment han posat en perill un primer triomf aconseguit amb suficiència (97-78) i que, després de la victòria davant el Barça, sense cap mena de dubte suposa una forta injecció per al Morabanc, que en el seu proper desplaçament europeu visitarà la pista de la Virtus de Bolonya. Abans, però, el cap de setmana, viatge a Gran Canària.

MORABANC ANDORRA (97): Sy 7, Massenat 3, Hannah 7, Moussa Diagne 6, Walker 10 –cinc inicial, Tyson Pérez 10, Nacho Llovet 11, Todorovic 15, Guille Colom 6, Jelinek 12 i Senglin 10.

RATIOPHARM ULM (78): Harvey 15, Hayes 10, Dragic 7, Jerrett 8, Willis 22 –cinc inicial-, Guenther 3, Philipps 2, Obst 4, Hinrichs 3, Heckmann 4 i Schilling 0.

Àrbitres: Radovic, Rossi i Silva.

Parcials: 20-21; 51-37; 76-52; 97-78.

Ibon Navarro: "El començament no ha estat bo, però després hem fet un bon partit"

El tècnic del Morabanc, Ibon Navarro, no ha tingut problemes a reconèixer que “el començament del partit no ha estat bo” sense “energia” ni “intensitat”, fet que ha provocat que el conjunt alemany hagi jugat “massa fàcil” en aquests primers minuts. Després, però, ha volgut remarcar que s’han sabut refer “hem millorat molt” i “hem jugat un bon partit”. Així, “hem tingut més agressivitat i aquesta ha de ser la línia a seguir”. Per a l’entrenador, “hem tingut fins a 25 minuts a bon nivell i el que hem d’intentar és mantenir-la durant més temps”.  Per a seva banda, Todorovic ha volgut destacar que l’Ulm és un “molt bon equip” però, en canvi, gràcies al “gran treball que hem fet en defensa, hem aconseguit que ells semblin dolents”.