El MoraBanc salva els mobles amb quatre minuts finals de rauxa davant l’Estudiantes (69-65)

En partit gris i faltat d’encert i intensitat en molts moments, els andorrans han acabat traient el coratge als darrers instants quan els madrilenys s’havien posat sis punts per davant

-
Quatre minuts de rauxa amb Franz Massenat i Tyson Pérez com a principals protagonistes han estat decisius perquè el MoraBanc hagi sumat una nova victòria en la Lliga Endesa (69-65). No ho han tingut fàcil els homes entrenats per Ibon Navarro que han fet un partit molt gris, mancat d’intensitat i encert durant molts minuts. Jugat a ratxes i sense sentit gran part de l’enfrontament. Fins que el Movistar Estudiantes s’ha arribat a situar amb sis punts de marge (59-65) al tram final. Però un parcial de 10-0 tibant de cor més que no pas de cap ha estat decisiu.

Els madrilenys han sortit molt millor plantats. Tant, que amb un tres i no res s’han posat vuit punts per sobre (2-10) i han encès totes les alarmes. El MoraBanc estava un parell de marxes per sota del rival, molt més intens. Fins que Sy, Musli i Walker han començat a entrar en joc i han equilibrat el matx amb tanta o més facilitat com l’Estudiantes havia aconseguit avançar-se. Per acabar-ho d’adobar, els exteriors andorrans (Senglin i Massenat) s’han posat les piles des de més enllà de 6,75 i han obert el primer forat per als d’Ibon Navarro.

La ‘Bombonera’ ha esclatat en una ovació poques vegades escoltada quan a manca de dos minuts i mig per a la fi del primer quart ha aparegut en pista Moussa Diagne. Lesionat les darreres setmanes, el pivot senegalès ha estat rebut com un autèntic heroi. Però els seus intents per assumir protagonisme no han aportat massa res de nou. Sí, un bàsquet des de mitja distància que ha antecedit el triple amb el qual Clevin Hannah ha situat el 23-14 amb el qual ha finalitzat el primer període.

Però novament la pausa i posterior arrencada s’ha posat millor al Movistar. El conjunt ara entrenat per Javier Zamora ha tornat a protagonitzar un parcial d’arrencada de 2 a 7 que ha tornat a igualar el marcador (25-21) just abans que Diagne, quan tot just feia quatre minuts i mig que havia retornat a l’equip ha tornat a caure damunt el parquet després d’un bàsquet d’Avramovic tot queixant-se del turmell esquerre. Tot plegat ha quedat en un ensurt. Com ensurt ha estat que gràcies a la major fam visitant, l’Estudiantes gràcies a un parcial de 0-9 a l’equador del segon quart ha passat davant.

L’Andorra havia aconseguit situar-se amb un clar 30-23 però en cap cas mostrava un bon joc, una bona circulació de pilota. I quan el Movistar ha mostrat més ganes i ha incrementat el seu nivell d’encert ha agafat una petita renda (30-32) que no ha tingut continuïtat. De fet, Hannah i Sy han anotat amb rapidesa i el MoraBanc ha tornat a comandar en el marcador, com ha fet fins al descans (41-36). Però els tricolors no estaven pas encertats, gens ni mica. I la dinàmica ha continuat després del descans. L’Andorra mai no ha estat prou ficat en el partit. Li ha faltat guspira, una o dues marxes més més enllà de l’encert. I a més, en moltes fases del partit s’ha mostrat tou en defensa.

Un parcial de 10 a 0 en els últims quatre minuts gràcies al caràcter de Massenat i sobretot de Franz Massenat han deixat a la 'Bombonera' un triomf que els madrilenys havien encarat (59-65)

I tot plegat ho ha aprofitat l’Estudiantes, que sense fer res de l’altre món, amb jugadors que en la majoria dels casos actuen per primer cop a la competició espanyola, han travat el matx. I l’han mantingut equilibrat. Mai el MoraBanc se n’ha desempallegat. Mai. Quan ho ha pogut fer, que tampoc no ha estat mai evident, tampoc no ha tingut les ganes de fer-ho. I han anat passant els minuts i s’ha arribat a un quart quart en què els madrilenys han mostrat tenir més fam que els locals (els dotze rebots ofensius en són una mostra).

Dos triples seguits del Movistar (de Douglas i Dangubic) l’han disparat (59-65) a manca de quatre minuts. Semblava que la victòria volaria de la ‘Bombonera’. Llavors, però, han aparegut Massenat i sobretot un Tyson Pérez que tot i errar dos tirs lliures quan el MoraBanc ja havia aconseguit tornar a capgirar el marcador (67-65) ha aportat el caràcter decisiu per contagiar els seus companys i assegurar un triomf que mai no havia estat gens clar que s’acabés quedant al Principat. Gris, gris, gris. Amb molt desencert però amb uns tricolors que en quatre minuts han mostrat la fam que no han tingut en els 36 minuts anteriors.

MORABANC ANDORRA (69): Senglin 5, Massenat 9, Walker 6, Sy 9, Musli 8 -cinc inicial-, Hannah 7, Todorovic 7, Diagne 3, Pérez 7, Jelinek 8, Krampelj. 14 de 20 tirs lliures; 17 de 42 llançaments de dos; 7 de 22 triples; 41 rebots (32 9); 16 faltes comeses, cap eliminat.

MOVISTAR ESTUDIANTES (65): Pressey 9, Scrubb 9, Avramovic 10, Kadji 7, Arteaga 7 -cinc inicial-, Palacios 6, Douglas 5, Dangubic 12, Sow i Vicedo. 6 de 7 tirs lliures; 16 de 41 llançaments de dos; 9 de 27 triples; 45 rebots (33 12); 19 faltes comeses, cap eliminat

Àrbitres: Martín Bertran, Caballero i Martínez

Parcials: 23-14; 41-36; 55-49; 69-65