El MoraBanc s’aferra a Nacho Llovet com a referent

El pivot català i el senegalès Moussa Diagne seran els líders ‘emocionals’ de l’equip que continua entrenant el basc Ibon Navarro

-
-
Nacho Llovet és el primer fitxatge que presenta oficialment el MoraBanc Andorra. No és casual. Cert que per la proximitat que hi ha entre la residència habitual del pivot català -a prop de Barcelona- i Andorra era el més fàcil. Però també és un símbol del que pretén el club del jugador fins ara a Santiago de Compostel·la: el vol de referent a la pista i al vestidor. I en la interconnexió amb l’aficionat. 

Amb la pèrdua d’un referent com Andrew Albicy, i sense disposar la temporada vinent, per exemple, d’un jugador que tot i ser més discret també s’identificava molt amb l’Andorra d’ACB com David Walker, el MoraBanc busca ‘nous ídols’. Llovet haurà de fer tàndem amb un home que ha allargat el seu vincle amb el club del Principat fins al 2021: el senegalès Moussa Diagne. Alhora, tots dos, Llovet i Diagne, hauran de ser baluards de l’equip d’Ibon Navarro sota les cistelles.

Llovet ha estat acompanyat pel director esportiu de l’entitat, Francesc Solana, en la presentació que, com sol ser habitual en aquests casos, ha tingut d’escenari la seu central de MoraBanc, a l’avinguda Meritxell. El pivot català viu la seva plena maduresa esportiva, professional. Després de formar-se al Joventut de Badalona, els darrers anys al Monbus Obradoiro ha arribat al seu millor estat de forma. Fins i tot debutant amb la selecció espanyola absoluta.

El jugador fins ara al Monbus Obradoiro ha estat presentat aquest migdia; l'equip està en plena recomposició i encara li falten peces clau

Nacho Llovet és una de les incorporacions a l’equip d’un Ibon Navarro en plena recomposició. Però hi ha més fitxatges ja confirmats, com els dels ‘combos’ d’origen americà Jeremy Senglin i Frantz Massenat o l’ala serbi amb formació de base espanyola Dejan Todorovic. El club, que lidera als despatxos Solana, està a l’espera que es confirmi l’aterratge del que seria, per ara, el primer i únic base pur, Clevin Hannah. El MoraBanc li ha fet una oferta per tres temporades i ara està a l’espera que l’Herbalife Canàries confirmi que no pretén retenir-lo, com, de fet, es preveu que passi.

Aquest estiu haurà estat de moltes sortides a can MoraBanc. Ja estan confirmades absolutament les baixes d’Albicy, Dylan Ennis i Rafa Luz. I en principi, i després d’alguns estira-i-arronsa en algun cas, el club no compta (o el jugador no vol seguir) amb Jerome Jordan, David Walker, Reggie Upshaw o Landing Sané. En principi és poc probable també la continuïtat de John Shurna o Oliver Stevic. Però en funció d’altres moviments i interessos de les parts la situació encara pot canviar.

Tampoc no és clara la continuïtat de l’italià Michele Vitali, amb contracte en vigor però amb ofertes al seu país i que ha generat alguns interrogants a Andorra. Al Principat sí que hi seguiran el txec David Jelinek i el local Guille Colom. Els despatxos de la Baixada del Molí i els equips informàtics de reproducció d’imatges treuen fum. Encara queden incorporar peces claus de les quals dependrà, de ben segur, l’èxit o el fracàs en una nova Lliga Endesa i una altra edició de l’Eurocup.

Etiquetes

Comentaris

Trending