El MoraBanc fa un passet més cap a la Copa en derrotar el Joventut (90-76) gràcies a un gran darrer quart

Els andorrans han anotat trenta-un punts els darrers minuts d’un matx que ha estat en tot moment molt igualat i que el resultat final no reflecteix el que s’ha vist damunt el parquet

Dejan Todorovic mira de tirar a cistella davant l'oposició de dos rivals.
Trenta-un punts del MoraBanc en el darrer quart acosten una mica més el conjunt andorrà a la classificació per a la Copa del Rei. L’Andorra ha hagut de treballar de valent contra el Joventut durant els quaranta minuts, i només als instants finals s’ha pogut desempallegar d’un adversari que ha tingut durant molts minuts en Alen Omic i Klemen Prepelic els seus dos estilets. Els catorze punts de marge final no reflecteixen en absolut la igualtat haguda damunt el parquet, on ha destacat pel bàndol David Jelinek quant a l’anotació i Jeremy Senglin i Clevin Hannah en la direcció. La setmana que ve, partit novament clau contra l’equip revelació de la temporada, el Casademont Saragossa.

Senglin ha estat el protagonista inicial dels andorrans amb dos bàsquets gairebé consecutius. El MoraBanc ha agafat la iniciativa en el marcador i damunt el parquet d’entrada, tot i que els centímetres d’Alen Omic feien mal. Ara, una vegada els locals han aconseguit controlar el rebot i córrer en atac, els d’Ibon Navarro, que ha fet moure força la banqueta, han començat a obrir forats. Bàsquets al contraatac de Todorovic i Jelinek han posat vuit punts de marge per als tricolors (22-14) i a manca de 30 segons per al final del primer quart ha obligat Carles Duran a demanar un temps mort.

Els badalonins han viscut a cavall del primer i el segon període dels tirs lliures. I així han impedit que MoraBanc agafés més distàncies. Omic ha assumit tot el protagonisme en el bàndol blanc-i-verd tant en atac com en defensa i enmig d’una escridassada de ‘la Bombonera’ cap als àrbitres, el Joventut ha equilibrat del matx (26-26 min 14). Navarro ha aturat el partit davant l’allau de joc visitant gràcies al seu referent interior. Però Omic ha posat els seus al davant després de molts minuts.

Quatre triples seguits del MoraBanc -de Sy, Jelinek (2) i Walker- han aconseguit revertir la situació tot i que la Penya es mostrava més sòlida. Eren jugades aïllades les que estaven mantenint al davant l’Andorra. I, de fet, així ha estat fins al descans (43-38), amb Krampelj i sobretot David Jelinek com a màxim exponent de l’encert local. A la represa, un parell de bones accions de Prepelic i un triple de Harangody han ajustat les diferències fins a la mínima expressió (47-46). El partit no era bo; la igualtat màxima.

I quan Carles Duran ha fet seure Alen Omic, Dejan Musli ha respirat i el MoraBanc n’ha tret profit i ha pogut aconseguir obrir una mica de forat, res d’important però, gràcies a l’encert de Jelinek. Però poc ha durat l’alegria. Perquè després d’un triple anul·lat també al txec a l’inici del darrer quart, Prepelic i Buford han agafat el lideratge dels badalonins i han tornat a anivellar el partit i el marcador. Això sí, encara que fos només per un punt, el MoraBanc s’ha mantingut al davant.

Prepelic des del punt de tir lliure ha anat mantenint dins del partit la Penya, però el MoraBanc, sense brillantor, anava fent tot i desaprofitar una antiesportiva assenyalada a Omic. Ha costat, però picant pedra, anant anotant, ara Krampelj, ara Sy, i també des del triple un David Jelinek que s’ha convertit en el màxim anotador de la història del club andorrà a la Lliga ACB, el MoraBanc, que ha acabat controlant bé Omic, ha vençut amb una claredat al marcador que no s’ha vist en cap cas damunt el parquet. Vuitena victòria de la temporada.

MORABANC ANDORRA (90): Senglin 13, Massenat, Walker 5, Sy 5, Musli 6 -cinc inicial-, Llovet 10, Hannah 14, Jelinek 23, Todorovic 9, Krampelj 5. 19 de 22 tirs lliures; 19 de 32 llançaments de dos; 11 de 31 triples; 33 rebots (26 7); 24 faltes, sense eliminats

JOVENTUT DE BADALONA (76): Zisis 4, Prepelic 22, López-Aróstegui, Harangody 7, Omic 18 -cinc inicial-, Dimitrijevic 3, Morgan 5, Kanter 7, Bruford 8, Ventura 2, Zagars. 20 de 23 tirs lliures; 22 de 45 llançaments de dos; 4 de 22 tirs lliures; 41 rebots (25 16); 22 faltes, cap eliminat

Àrbitres: Cortés, Castillo, Martínez

Parcials: 22-16; 43-38; 59-53; 90-76