El MoraBanc Andorra reclama per la via judicial 3,6 milions d’euros a l’ACB

S’ha demandat l’associació per tal que retorni els diners que es van pagar per un cànon d’ascens que tres anys després es va abolir

El president del club, Gorka Aixàs; i el director esportiu, Francesc Solana (a la dreta), durant una assemblea de l'ACB.
El president del club, Gorka Aixàs; i el director esportiu, Francesc Solana (a la dreta), durant una assemblea de l'ACB.
El BC MoraBanc Andorra reclama a l’Associació de Clubs de Bàsquet (ACB), de la qual forma part, els 3,6 milions d’euros que al seu dia va pagar per poder accedir-hi i, per tant, consumar als despatxos l’ascens esportiu de la LEB Or a la Lliga Endesa. L’entitat presidida per Gorka Aixàs ha formalitzat la reclamació de l’esmentat cànon per la via judicial després d’haver demanat reiteradament una solució acordada atès que amb posterioritat al seu ingrés el cànon esmentat es va abolir.

Fa temps que el club andorrà demana recuperar la part proporcional del cànon que al seu dia, l’estiu del 2014, es va abonar. I que amb posterioritat s’ha suprimit per poder facilitar l’ascens a l’ACB de clubs de la LEB Or. L’eliminació del cànon es va acordar el 2017 arran d’una denúncia interposada per l’Autocid Burgos, ara San Pablo Burgos, que va obligar la Comissió de Competència a pronunciar-se i a emetre una resolució favorable al club en contra dels interessos de l’associació.

Feia molts anys que ningú no abonava ni un euro abans que el BC Andorra acabés abonant la quantitat requerida per poder arribar a la màxima divisió del basquetbol espanyol. Després del 2014 i, per tant, de l’ascens del MoraBanc, tampoc cap altra entitat va pagar res fins que va acordar-se l’esmentada eliminació d’una barrera que resultava infranquejable per molts clubs de les categories inferiors a la Lliga Endesa. Segons el portal especialitzant en basquetbol ‘encestando’, la reclamació judicial, a l’Estat espanyol, es va fer dijous i l’ACB ja ha estat advertida.

El club, que ha confirmat l’acció, continua treballant en la planificació d’una temporada i d’una plantilla que es renovarà en gran mesura. Com a molt quatre jugadors del curs passat continuaran a l’equip que seguirà entrenant, això sí, el basc Ibon Navarro. El tècnic de Vitòria tindrà a les seves ordres, com a bases, Clevin Hannah i Jeremy Senglin. El joc exterior estarà format per David Jelinek, Guille Colom, Frantz Massenat, Dejan Todorovic i s’espera la resposta de David Walker. Finalment, en les posicions més properes al cèrcol hi haurà Moussa Diagne, Dejan Mousli, Nacho Llovet, Tyson Pérez i s’està negociant amb el francomalianès Bandja Sy.

Etiquetes

Comentaris

Trending