El Moneyval constata millores d’Andorra contra el blanqueig i tornarà a fer una revisió el proper desembre

L’organisme del Consell d’Europa ha revaloritzat alguns dels aspectes en què havia incidit en el darrer informe, del 2017, però encara demana esforços en temes com les sancions financeres

-
-
El Moneyval ha posat bona nota a Andorra per les correccions fetes pel Principat arran del darrer informe, emès el 2017. L’organisme del Consell d’Europa ha examinat els progressos fets pel país des de llavors en matèria de la lluita contra el blanqueig de capitals i considera que moltes de les advertències que s’havien fet han estat corregides. No obstant, hi ha aspectes com les sancions a entitats financeres o el control de les filials a l’estranger que es creu que haurien de millorar.

El Moneyval, que tornarà a revisar el Principat aquest desembre vinent, considera que Andorra ja compleix folgadament en relació amb els criteris que exigeix en aspectes com ara la cooperació nacional i coordinació, comunicació de transaccions sospitoses o missatgers d’efectiu, entre altres. Andorra també hauria complert en gran part les recomanacions fetes pel Moneyval en matèria de transferències bancàries i el delicte de blanqueig de capitals.

L’informe sobre el seguiment dels progressos fets arran de la revisió a fons duta a terme el 2017 s’ha publicat aquest dijous i es preveu que el desembre Andorra hagi de tornar a passar llista dels esforços que hagi fet durant tot aquest any per complir les normatives relatives amb el rentat de capitals i el finançament del terrorisme.

Comentaris

Trending