Govern encarrega 12 ventiladors a Israel per augmentar la capacitat de respiració mecànica

L'hospital posa en marxa el Centre Intermedi de Control per atendre les persones amb símptomes, moderats o greus

Una recollida de mostra presencial sense baixar del vehicle aquest dilluns.
Una recollida de mostra presencial sense baixar del vehicle aquest dilluns.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha explicat aquest dilluns que s'han encarregat  12 ventiladors a Israel per augmentar la capacitat de respiració mecànica. Arribaran amb avió a Madrid i s'aniran a buscar. Martínez Benazet ha afegit que són molt importants per a la recuperació dels malalts afectats de coronovirus.

La ventilació mecànica s'utilitza com a profilaxi per al col·lapse imminent d’altres funcions fisiològiques o l’intercanvi ineficient de gas als pulmons. Actualment es disposa de 16 aparells. Martínez Benazet també ha destacat que hi ha guants de protecció per a tothom i que arribaran més mascaretes. Aquest dilluns ja n'han arriban a l'hospital.

D'altra banda, l'hospital ha posat en marxa el Centre Intermedi de Control (CIC). Està destinat a atendre les persones amb símptomes, moderats o greus, suggestius d’infecció respiratòria compatibles amb la Covid-19. Les consultes  estan ubicades als espais de l’antic tanatori i s’hi accedeix exclusivament per la rampa del costat de la Clínica Verge de Meritxell prèvia demanda de cita amb el metge trucant al telèfon de consultes externes 871100 de les 08:00 a les 20:00 hores. L’horari de visites del CIC és de dilluns a divendres de les 09:00 a 13:00 hores i de les 15:00 a les 18:00 hores.

En aquesta mateixa zona s’està realitzant la recollida de mostres presencials sense baixar del vehicle als pacients amb simptomatologia lleu programats pel ministeri de Salut seguint el protocol establert. El personal d’ infermeria d’Atenció Primària és qui contacta amb les persones que s’han de fer la prova i duu a terme la recollida de mostres. Per a les persones que no compleixen els requisits per desplaçar-se l’equip d’Atenció Primària es desplaça al domicili per recollir la mostra.quest dilluns

 

Comentaris

Trending