El metge cubà negativitza el coronavirus i això facilitarà la incorporació de l’equip sanitari

Els quatre conductors dels dos autobusos que van anar a recollir els professionals de Cuba a Madrid també han estat aïllats per precaució

Arribada dels professionals sanitaris cubans a l'hotel escaldenc on estan allotjats.
Arribada dels professionals sanitaris cubans a l'hotel escaldenc on estan allotjats.
El metge cubà que a principi de setmana hauria donat positiu al coronavirus després de les proves que se’ls van fer abans d’incorporar-se a la feina hauria donat negatiu a la malaltia les darreres hores, després d’estar aïllat al Cedre i d’haver-se-li fet els controls pertinents. Aquesta circumstància facilitaria més encara la incorporació gradual, o fins i tot immediata, del personal sanitari vingut de Cuba a les tasques hospitalàries que se’ls volen incorporar.

El metge hauria deixat el Cedre les darreres hores i hauria retornat a l’hotel d’Escaldes on està la resta de la delegació, en habitacions individuals per evitar contactes i, d’aquesta manera, dificultar també una possible propagació del virus. Cap dels altres sanitaris no ha mostrat simptomatologia compatible amb la malaltia. Que hagi negativitzat tan ràpid la malaltia el metge, segons el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, vol dir que "estava al final de la malaltia i no ha pogut contaminar". Aquest diumenge s'ha fet una prova a tot el personal cubà. Si és negativa es podran incorporar immediatament, diu el responsable ministerial.

De fet, també el metge que va contraure la malaltia i ara l'ha negativitzat tampoc no hauria donat cap símptoma en tots aquests dies. Però calia anar amb precaució. Tot i això, ja des de bon inici, el pla epidemiològic en relació amb els cubans ja passava per incorporar a la feina una part dels professionals als set dies d’haver arribat i, la resta, anar-los afegint a les tasques sanitàries de forma gradual, per tal de reservar recursos.

Els 39 santaris van volar tots amb el mateix vol des de l’Havana fins a Madrid. És clar, però, que no la quarantena de persones van tenir el mateix nivell de relació. Tampoc no van venir tots junts en els autobusos. Hi havia dos vehicles diferents i estava ben definit en quin dels autocars va viatjar el metge que va donar positiu. No obstant, i per precaució, segons que han admès responsables de les dues companyies que van fer els viatges -Andbus i Nadal-Julià- els quatre conductors que van anar i tornar de Madrid han estat aïllats de forma preventiva.

El fet que el metge contagiat hagi negativitzat la malaltia i, a priori, cap altre membre de la delegació no hagi donat positiu ni hagi evidenciat símptomes facilitarà la incorporació també, si escau, dels professionals de la conducció a les seves tasques.

-seguirà ampliació-

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending