El llibre pòstum de Morell analitza la realitat d'Andorra

La presentació de 'De la governança d'un país' aplega un nombrós públic al vestibul del Consell General

Dallerès, Massa, Suñé i Gabriel durant la presentació del llibre.
Dallerès, Massa, Suñé i Gabriel durant la presentació del llibre.
El vestíbul del Consell General ha acollit aquest dimarts la presentació del llibre pòstum d'Antoni Morell 'De la governança d'un país'. És una llarga carta oberta a Antoni Fiter i Rossell on l'escriptor parla de l'Andorra actual i dels canvis que ha viscut el país en els darrers anys. L'acte ha comptat amb la presència de nombroses autoritats encapçalades pel cap de Govern, Xavier Espot.

Oliver Vergés d'Anem Editors, ha dit que "són temes d'actualitat però comentant les màximes". En la carta, Morell observa, considera, adverteix, pregunta i, també, ens escriu a nosaltres en opinió de Joan Massa, autor de l'epíleg del llibre. "Clava la vista en el Consell General, en la Justícia, en el servei públic, en el projecte d'Acord d'associació amb la Unió Europea, en el populisme, i l'autoajuda", segons Massa. I en galindaines (Morell dixit) com la intel·ligència artificial, l'ecologia o la nova andorranització. "Era la carta que Fiter i Rossell esperava de temps", ha afegit. 

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, per la seva banda, ha qualificat Antoni Morell d'humanista i ha comentat que "era important que aquest diàleg amb Fiter i Rossell sortís publicat en un llibre". L'exsíndic Joan Gabriel, autor del pròleg considera que l'obra "és una de les reflexions sensates i fonamentades on rau la grandesa d'un llibre i estic convençut que, amb el pas del temps, assolirà la categoria de genial i extraordinària".

Aquest acte ha estat el primer dels que s’han convocat aquest mes en homenatge a l’escriptor.  El pròxim dia 12, la plaça de les Fontetes, a la Massana, acollirà un concert a càrrec del pianista i compositor Jordi Barceló, i la soprano Jonaina Salvador. El 20 de març, a les 21 hores, a l’ hotel Rosaleda es durà a terme la lectura dramàtica de ‘Boris I, rei d’Andorra’ . El 26 de març, al bar Cal Sinquede d’Andorra la Vella es farà un acte informal amb lectures de ‘Passaport sense nom’ i els actes es tancaran el dia 31 al teatre de les Fontetes de la Massana i comptarà amb la interpretació de diverses peces musicals a càrrec de l'ONCA

 

Comentaris

Trending