El laboratori mòbil del parc de bombers ja funciona a ple rendiment

Els cossos especials i el personal que abastirà la resta d’’stops lab’ del país se sotmeten a les proves d’anticossos

Realització d'una de les proves aquest matí.
Realització d'una de les proves aquest matí.
El laboratori mòbil instal·lat al parc central dels bombers, a Santa Coloma, funciona des d’aquest matí a ple rendiment. Les cotxeres de la caserna acullen un dels punts de control immunològic i en ell s’hi realitzen les proves a tots els integrants dels cossos uniformats i també a bona part del personal que nodrirà la resta d’‘stops lab’ que hi haurà arreu del país.

Ja durant la jornada de dimarts es van realitzar alguns dels tests a la mateixa caserna, en aquest cas van ser els propis integrants del cos de bombers els qui es van sotmetre a la punxada al dit que acaba processant-se en un petit dispositiu que al cap d’uns minuts permet fer la lectura en relació a les immunoglobulines M i G. També està previst que almenys en el cas dels bombers, aquest mateix dimecres comencin a passar els exàmens els seus familiars.

A l’hospital, des de dilluns s’estan sotmetent als tests tot el personal de centres sanitaris -o amb feines vinculades a aquest món com els pilots d’helicòpter que fan trasllats de malalts- o sociosanitaris. En aquest cas, hi ha un ‘stop lab’ al centre de dia de salut mental i també s’han anat recollint mostres en dependències internes del propi hospital.

Etiquetes

Comentaris

Trending