El jurista que ‘dissenyarà’ l’encaix del sector financer andorrà a la UE cobrarà 8.972 euros el mes

El ministeri de Finances contracta Álvaro García Navarro com a càrrec de relació especial després de pactar-ho amb la banca

-
-
El jurista espanyol -i resident al Principat- elegit pel Govern després de consensuar-ho amb la banca perquè negociï amb la Unió Europea (UE) com hi ha d’encaixar el sector financer andorrà percebrà una remuneració bruta mensual de 8.972,97 euros. L’escollit és Álvaro García Navarro, que ha signat un contracte de relació especial amb el ministeri de Finances. García compta amb un notable reconeixement en l’àmbit de la regulació financera de la UE i que ha assessorat des d’alts càrrecs del govern espanyol (com l’exvicepresidenta i ministra d’hisenda Elena Salgado) a diplomàtics israelians establerts a Brussel·les.

El fitxatge de García és una exigència de la banca. No tant el nom -que té tot el suport tant de DA com de Ciutadans Compromesos- sinó les funcions que haurà de desenvolupar. El sector bancari està fart de perdre plomes cada cop que algun acord internacional afecta el Principat. La negociació de l’acord d’associació es considera cabdal i per això va demanar al Govern que incorporés un assessor de primer nivell que sàpiga trobar noves oportunitats per a la banca en el marc de les exigències que imposi la UE. El sector bancari demana un full de ruta més ampli, que vagi més enllà de la negociació amb Brussel·les, però la contractació de García en seria la primera baula.

La incorporació d’Álvaro García, acordada des de feia mesos, es va formalitzar oficialment durant la reunió del consell de ministres de la setmana passada. Així ho recull el BOPA d’aquest dimecres, vist que les contractacions de relació especial, per llei, s’han de publicitar. Parella de la candidata suplent de Ciutadans Compromesos (CC) en la darreres eleccions generals, l’empresària Meritxell Marsà, Álvaro García coneix molt de prop la realitat econòmica i financera andorrana.

Des del Govern, el ministre portaveu, Èric Jover, ha explicat que la contractació de García està vinculada a "un dels reptes de l'acord d'associació" que "va vinculat amb el sector financer i en saber com hi podrà afectar". Per això, l'executiu vol "treballar en profunditat sobre la lliure circulació de capitals i veure quins elements hem de potenciar i quins ens poden donar dificultats a fi de definir quines són les nostres peculiaritats". Jover ha defensat que el nou assessor "coneix molt el sector i les institucions europees i ens ajudarà a acompayar-lo perquè continuï sent competitiu després de l’acord".

Comentaris (13)

Trending