El judici del ‘cas BPA’ es reiniciarà el 15 d’octubre

El Tribunal de Corts comunica a les parts implicades en la vista de la causa general que es reprèn l’acte sense esperar una eventual decisió del Constitucional sobre la recusació dels magistrats

-
-
El Tribunal de Corts ha comunicat aquest migdia que té intenció de reprendre el judici de la causa general del ‘cas BPA’ el 15 d’octubre. És a dir, una vegada desestimada la recusació dels magistrats que composen la sala, l’òrgan jutjador no espera si la sol·licitud perquè quedessin al marge de la vista oral els tres jutges ‘titulars’ arriba al Constitucional i quina és la resposta d’aquest. La celeritat en reprendre la causa fa mala espina als processats.

Una vegada notificat aquest dimarts per part de la sala penal del Tribunal Superior l’aute pel qual es refusava apartar els magistrats tal i com havien sol·licitat quatre dels acusats en considerar que la terna formada per Josep Maria Pijuan, Enric Anglada i Concepció Barón no garanteixen la necessària imparcialitat, el Tribunal de Corts va convocar per avui totes les parts. La trobada no era per cap altre motiu que per comunicar la decisió de tornar a posar en marxa -serà el tercer cop que passa- el judici i lliurar les citacions formals corresponents.

En la diligència facilitada avui a les parts, s’informa que a partir del 15 d’octubre es reinicia la vista i que se seguirà el calendari ja establert fa mesos, des d’ara i fins a final d’any. Es remarca que les jornades de judici -normalment quatre sessions a la setmana tot i que alguna setmana se’n preveuen només tres- es durant en terme en horari de matí, de 9.30 hores a 15 hores, encara que no es descarta que en alguns casos puntuals, per acabar de practicar alguna prova, també s’usi alguna tarda.

-

Relacionat

Descarten apartar els magistrats del ‘cas BPA’ i la represa del judici es preveu en breu
-

Relacionat

La sala penal del Superior serà l'encarregada de decidir si aparta els magistrats que jutgen el 'cas BPA'

Comentaris

Trending