El Govern pagarà 9,5 euros per cada test d'anticossos

L'executiu compra 158.000 proves ràpides per un total d'1,5 milions a una empresa vinculada a l'Hospital Clínic, d'on va ser dirigent l'actual director general del SAAS

-
-

Els tests que es volen fer per partida doble per comprovar el nivell d’immunització davant el coronavirus costaran 1,5 milions d’euros. És el preu que ha pagat el Govern per la partida de 158.400 unitats, a banda del que suposarà el seu transport urgent cap al Principat, 76.000 euros més. L’encàrrec s’ha efectuat a una empresa a la qual havia estat vinculat l’actual director del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, Josep Maria Piqué.

El BOPA publica aquest dimecres les dues adjudicacions que han de permetre fer arribar al Principat el material necessari per fer el cribratge a tota la població. En concret, 158.400 tests ràpids a un preu unitari de 9,5 euros. El preu total de l’encàrrec suma 1.504.800 euros.

L’adjudicació s’ha realitzat via una contractació directa i per la modalitat d’emergència, tot aprofitant la legislació que permet fer-ho així en cas de “situacions que suposin un greu risc per a l’interès públic o alarma social. L’encàrrec s’ha fet a l’empresa Linkare Health Services, vinculada a Barnaclínic, la branca de l’Hospital Clínic de Barcelona que s’encarrega de l’activitat no finançada pel sistema públic de salut català i en la qual Piqué havia estat conseller, durant la seva etapa com a màxim responsable del centre sanitari.

A banda, el Govern pagarà 76.053, 03 euros per fer que tots els tests arribin ràpidament al país. Es vol que estiguin disponibles per començar a fer les proves entre la ciutadania la setmana vinent. S’ha encarregat el transport a l’empresa DSV Air & Sea.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending