El Govern ja ha rebut 985 formularis de temporers

La majoria demanen ajut pel retorn al seu país

-
-
El ministeri d'Afers Exteriors ha rebut 985 formularis de temporers on especifiquen quins són els seus problemes després que la finalització de la temporada d'esquí per la pandèmia del coronavirus, i les supressions de vols i el tancament d'espais aèris dificulti la tornada al seu país d'origen. Del total de temporers que s'han adreçat a Govern, 70i han estat argentins.

El ministre portaveu, Eric Jover ha donat les dades en la roda de premsa d'aquest divendres al vespre. La majoria de formularis fan esment als problemes de bitllets d'avió, de vols suprimits i de la disminució de freqüències entre Madrid i Buenos Aires o entre la capital espanyola i Santiago de Xile. També hi ha consultes sobre els seus permisos de sojorn. Jover ha recordat que el formulari s'ha d'adreçar a temporers@govern.ad 

Així mateix hi ha el número de telèfon 188, i el Messenger de Facebook del Govern perquè els treballadors temporers puguin resoldre els seus dubtes per agilitzar el retorn al seu país mitjançant un xat en directe. D’aquesta manera, es diversifiquen els canals per poder analitzar les circumstàncies concretes de cada treballador temporer i donar una resposta precisa.

Jover ha recordat que s’està en contacte i en coordinació constant amb la xarxa diplomàtica –ambaixades i consolats– dels països dels temporers, atesa la dificultat de mobilitat. Ha posat en relleu que l’objectiu és facilitar en tot moment la repatriació dels temporers i, precisament per aquest motiu, el formulari es difon a través de les xarxes socials del Govern i es demana la col·laboració per fer arribar aquest document a tots els treballadors.

 

 

Comentaris (1)

Trending