El Govern invertirà 266.000 euros més en millores al coll d’Ordino

Per quart any consecutiu es realitzaran obres de millora a la carretera, a la qual s’hi ha destinat des del 2016 prop de 900.000 euros

Un ciclista passa just a l'altura del pal contra el qual ha impactat el jove britànic; els agents de la policia hi han fet unes senyalitzacions en el marc de l'atestat.
Un ciclista passa just a l'altura del pal contra el qual ha impactat el jove britànic; els agents de la policia hi han fet unes senyalitzacions en el marc de l'atestat.

El Govern destinarà 266.000 euros a la quarta fase de les obres de millora del coll d’Ordino. Es preveu que els treballs s’allarguin aquests propers tres mesos i, per tant, estiguin enllestits quan la via es torni a obrir a la circulació, un cop passat l’hivern. Amb aquesta inversió, la fase 4 dels treballs sobre carretera, que es va començar el 2016, haurà suposat ja una despesa propera als 900.000 euros.

El BOPA publica aquest dimecres l’adjudicació de les obres, que es van licitar al setembre i que han estat encarregades a l’empresa Treballs Públics Unitas. En concret, correspon a la quarta part de la fase 4 del projecte d’actuacions de condicionament de la CS-340, una via que necessita un manteniment important i que, de fet, s’ha de tancar cada any a conseqüència de les dificultats climatològiques.

L’obra adjudicada contempla dos trams d’actuació, amb un total de 317 metres de longitud. Els treballs contemplen la reparació de l’extrem de la calçada existent, tot refent els murs de maçoneria malmesos i millorant la seguretat, mitjançant elements de barrera mixta fusta-metall, així com la senyalització definitiva horitzontal i vertical o la neteja i desbrossament de la vegetació.

L’empresa contractada disposa ara d’un termini de tres mesos per tirar endavant els treballs. La voluntat, per tant, és que les obres estiguin finalitzades a la primavera, quan un cop passada la temporada d’hivern es reobrirà novament al trànsit la carretera.

El cost ascendeix a prop de 266.000 euros i, d’aquesta forma, es continua el pla d’actuacions que fa anys que es porta a terme a la via. De fet, la fase 4 s’ha repartit al llarg de diferents exercicis. Es va iniciar l’any 2016, amb una inversió de 169.000 euros. El 2017 es van destinar 222.000 a la segona part i l’any passat 234.000 a la 3. Per tant, els diners destinats ascendeixen ja gairebé a 900.000 euros.

Etiquetes

Comentaris

Trending