El govern francès allarga el confinament fins al 15 d’abril "com a mínim"

El primer ministre, Edouard Philippe diu que el país no ha assolit encara el pic d'una epidèmia que ja ha causat 1.696 morts

Comentaris

El primer ministre francès, Edouard Philippe
El primer ministre francès, Edouard Philippe
El primer ministre francès, Edouard Philippe, ha anunciat aquest divendres que el govern francès estendrà el confinament de país fins al 15 d'abril. El ministre ha explicat que el coronavirus ja s'ha propagat per l'est i està arribant a París i el nord de França. "Després d'aquests primers 10 dies de confinament, està clar que estem just a el principi de la epidèmica", ha afirmat.

En concret, el període de quarantena s'estendrà dues setmanes a partir de dimarts que ve. Això sí, les restriccions seran les mateixes. El coronavirus ha provocat 1698 morts i més de gairebé 29.600 contagis al país gal, el sisè de món més afectat.

El confinament de la població va començar a França el 17 de març  i havia de finalitzar aquest proper dimarts. Al prolongar-lo, s'aplicaran les mateixes normes que fins ara, amb excepcions per a qui hagi de desplaçar-se per motius laborals o sanitaris, entre d'altres.

Philippe ha recordat que el govern ha avançat des del principi que les restriccions als moviments duraran "el temps que calgui" i busquen frenar la propagació de l'epidèmia i permetre que els hospitals puguin afrontar "en la mesura del possible" el flux de casos greus. Per això, "si la situació sanitària ho exigeix", es podria tornar a perllongar el confinament més enllà d'aquestes dues noves setmanes. Aquest dimarts, el consell científic que assessora l'Executiu francès havia recomanat que durés "a l'almenys sis setmanes" des de l'inici de la seva aplicació.

Actualment es permet sortir de casa amb una declaració jurada per comprar productes de primera necessitat, practicar exercici en els voltants de l'domicili, assistir a persones vulnerables o anar a la feina, sempre que no sigui possible el teletreball. En els primers deu dies d'aplicació, es van imposar més de 225.000 sancions. Les multes són de 135 euros, tot i que poden passar a 1.500 euros en cas de reincidència en 15 dies, i si s'infringeixen les normes més de tres vegades en un període de 30 dies, es pot arribar als 3.750 euros i a sis mesos de presó.

Comentaris (2)

Trending