El Govern ‘força’ Raül González a repetir com a president de l’autoritat financera

L’advocat havia superat en més d’un any el mandat pel qual havia estat escollit i ara renova quan es donava per fet que declinaria la proposta de Finances, que no troba candidats per a l’INAF

L'advocat Raül Gonzàlez el 2011, quan va jurar el càrrec de membre-president del consell d'administració de l'INAF.
L'advocat Raül Gonzàlez el 2011, quan va jurar el càrrec de membre-president del consell d'administració de l'INAF.
Contra tot pronòstic, l’advocat i llicenciat en gestió i administració d’empreses Raül González ha acceptat renovar com a integrant del consell d’administració de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA), l’organisme que fins fa poc es coneixia com l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF). El ministeri de Finances el proposarà davant el Consell General perquè continuï no només com a membre de l’òrgan de representació màxima de la institució sinó, a més a més, com a president.

El mandat de González feia més d’un any que s’havia esgotat. L’advocat, pescat per l’exministre Jordi Alcobé per al càrrec -tots dos van coincidir com a liquidadors judicials de la gestora de capitals Valora-, va ser designat el 28 de juliol del 2011 i els mandats dels integrants de l’INAF ara AFA són per sis anys. En diversos fòrums, González havia insinuat que després d’un mandat marcat pel ‘cas BPA’ i la transformació posterior de la plaça financera andorrana, pretenia deixar la institució. Però la recerca del Govern ha estat infructuosa i, finalment, ha hagut de forçar la màquina perquè el fins ara president acceptés repetir un nou mandat, sis anys més.

El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha anunciat la proposta de renovació del president de l’AFA tot agraint-li “l’esforç que ha hagut de fer tots aquests anys”. “El meu agraïment i el reconeixement de tot el Govern”, ha afegit el titular de Finances, a qui a final d’any se li girarà més feina. Al desembre arriben al terme els mandats dels dos consellers de l’AFA més tècnics, David Cerqueda i Armand Pujal. Finalment, Josep Casal i Francesc Areny no tocarà canviar-los fins a principi del 2020. En aquest cas no podran renovar ja que hauran esgotat els dos períodes que com a màxim fixa la legislació que poden complir.

Etiquetes

Comentaris

Trending