El Govern destina més de 2,5 milions d’euros a comprar material contra el coronavirus

S’han fet encàrrecs de mascaretes i altres estris de protecció a empreses no directament vinculades al món sanitari i que generen molts dubtes; la partida més grossa, d’1,7 milions, es gasta en respiradors

-
-

Bates i ulleres de protecció, guants, hidrogel o mascaretes. També testos, medicaments i respiradors. En total, encàrrecs per un valor superior a 2,5 milions d’euros, als quals s’han de sumar dos encàrrecs més per 278.000  dòlars que s’han fet a una empresa de Singapur. Tot i això, algunes de les contractacions han generat certa sorpresa i encara més estupefacció, ja que s’han fet a proveïdors no directament vinculats al món sanitari i que generen molts dubtes.

El BOPA ha publicat aquest dimecres fins a vuit edictes amb la contractació de diferent material per fer front a la crisi del coronavirus. La majoria d’ells corresponen a la compra de material de protecció, com ara bates, ulleres i les ja habituals mascaretes, tan quirúrgiques com FFP2. Tots ells han estat fets per la modalitat urgent i directa. Entre ells, hi ha dos encàrrecs a Erez Impex, una societat radicada a Singapur, per valor de 33.000 i de 245.000 dòlars.

De material de protecció hi ha tres edictes més. Així, un dels contractes és d’un import de 160.564 euros amb una empresa anomenada Els Vuit Dracs. Un altre, de 276.716 euros, amb la societat The Lucky Company. Totes dues són andorranes però la seva activitat habitual no estava vinculada a la sanitat. La primera es dedica al comerç a l’engròs de flors, plantes, congelats i tèxtils i, la segona, al de productes de perfumeria i bellesa i a l’assessorament en gestió empresarial. El mateix succeeix amb Royal Progress, a qui s’ha fet un tercer encàrrec d’un valor de 207.636 euros. En aquest cas, seria una societat dedicada a la promoció immobiliària.

A banda, també hi ha una adjudicació per a la compra d’azitromicina, un dels antibiòtics que s’estan utilitzant com a tractament contra la Covid-19. En aquest cas, de 94.999 euros a Aristo Pharma, un laboratori farmacèutic.

L’adjudicació més important és la que s’ha emportat Kepar Electrònica. Cobrarà 1,763 milions d’euros per la venda de material mèdic per al tractament contra la malaltia. En concret, respiradors, tot i que l’edicte no especifica el nombre d’aparells.

Per últim, també s’han destinat 10.015 euros a la compra de tests ràpids IgG/IgM. En aquest cas, el guanyador de l’adjudicació ha estat Digsen Project, una societat creada aquest mateix any per la farmacèutica catalana Rosa Maria Gorgues. Tot i que al capdavant de la societat catalana hi ha una professional de la farmàcia, la societat es dedica paradoxalment a la immobiliària.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending