El Govern crearà un contracte tipus per als lloguers d’habitatge

Els documents quedaran registrats en un dipòsit i permetran tenir dades dels preus o dels tipus de pis

Filloy parla amb Carine Montaner abans de la seva compareixença.
Filloy parla amb Carine Montaner abans de la seva compareixença.
El ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy ha comparegut aquest dilluns a la comissió legislativa d'Afers Socials i Igualtat, Filloy ha anunciat la creació d'un contracte tipus per als habitatges de lloguer ja que actualment no hi ha cap model. Els documents es guardaran en un registre. El ministre també ha anunciat que es posarà en marxa una oficina d'atenció en matèria d'habitatge.

El contracte tipus permetrà poder recollir millor les dades relatives a preus o a les tipologies d'habitatge. Filloy ha reconegut que quan va accedir al ministeri "faltaven dades" i ha recordat, en aquest sentit, l'acord que s'ha signat amb l'Institut Metropolità de l'Habitatge de Barcelona que ha de servir també per impulsar l'Institut Nacional de l'Habitatge. Preguntat per la consellera general socialdemòcrata, Susanna Vela sobre el futur de l'actual Taula d'Habitatge, Filloy ha opinat que "ha de continuar existint perquè l'Institut serà un òrgan executiu",

Pel que fa a la posada en marxa d'una oficina d'atenció en matèria d'habitatge ha dit que "permetrà que la gent sàpiga quins són els seus drets i els seus deure i es podrà respondre a les consultes que es duguin a terme en matèria de lloguer". 

Filloy també ha enumerat els projectes que vol impulsar el seu ministeri durant aquesta legislatura com la història social de les persones, la sostenibilitat del sistema de pensions, la guia de prestacions socials  o el projecte d'emancipació dels joves.

En aquest àmbit, ha dit que "ho tenim conceptualitzat, sabem que és necessari i és un compromís electoral, per la qual cosa donarem sortida". Ja hi ha prevista una partida pressupostària per a l'any vinent.

 

Comentaris

Trending