El Govern busca l’ajuda de la Generalitat per afrontar la problemàtica amb infants i adolescents

Filloy anuncia que es tancarà una acord amb l’executiu català que inclouria la disponibilitat de places als centres de reeducació de Catalunya o formació als tècnics i professionals

Un instant de la reunió entre les delegacions andorrana i catalana.
Un instant de la reunió entre les delegacions andorrana i catalana.

Andorra tancarà un acord de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya per poder aprofitar l’experiència de l’executiu català per abordar problemàtiques en l’àmbit de la infància i l’adolescència. Els principals detalls d’aquest conveni s’han tancat en la reunió que el ministre d’Afers Socials, Víctor Filloy, ha mantingut amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir El Homrani, durant la qual ha pogut conèixer detalls del model de protecció aquests dos col·lectius que aplica el govern català. Tots dos han compartit la necessitat de formalitzar aquest document entre les dues administracions amb l’objectiu de posar en comú i d’alinear estratègies al Pirineu en aquest àmbit.

Filloy ha avançat que el futur acord establirà un ampli ventall de punts de col·laboració amb la Generalitat, entre els quals destaca l’accés a places concertades en Centres Residencials d’Educació Intensiva (CREI), formacions dirigides a tècnics i professionals del sector o el desenvolupament i revisió conjunta dels protocols d’actuació i acompanyament en protecció a la infància i l’adolescència. El ministre ha explicat que els detalls d’aquest conveni es presentaran en públic properament, ja que primer s’ha decidit crear un grup de treball format per equips tècnics de les dues administracions per tal de definir el contingut del text.

“Volem trobar com podem refermar lligams històrics i reforçar-los en matèria d’infància i adolescència per la llarga tradició de la Generalitat en aquest sentit. Per a nosaltres és un bon mirall per treballar”, ha assenyalat el titular d’Afers Socials, Habitatge i Joventut. En aquest sentit, tant Filloy com El Homrani han remarcat la importància d’aquest acord fonamentalment perquè “les dues administracions comparteixen l’àmbit territorial dels Pirineus”.

Filloy reconeix que el conveni s'emmarca en les accions per abordar el tractament a joves amb trastons conductuals i addiccions

Per això, ha indicat el conseller català, “pensem que hem de ser capaços de treballar conjuntament per donar una bona resposta als infants”. A la vegada, El Homrani ha destacat que el conveni ha de “significar sinergies i col·laboració entre els dos sistemes de protecció a la infància”. 

El ministre ha posat en relleu que aquest acord s’emmarca en el conjunt d’accions que el Govern està desenvolupant actualment per abordar el tractament de joves i adolescents amb trastorns conductuals i addiccions als tòxics. El viatge a Barcelona s’ha aprofitat també per visitar el CREI El Pedrenyal, ubicat a Santa Maria de Palautordera, per conèixer el funcionament i l’organització d’aquestes instal·lacions del territori català.

Víctor Filloy ha encapçalat la delegació del Govern, que també ha comptat amb la presència de la secretària d’Estat d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Teresa Milà; el director d’Afers Socials i Joventut, Joan Carles Villaverde; el cap d’Àrea d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, Jordi Olivé; i la cap d’Àrea de Serveis i Programes per a la Infància, l’Adolescència i la Joventut, Aurem Semis. 

Per part de la Generalitat de Catalunya, hi ha assistit a la reunió El Homrani acompanyat de la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut; Georgina Oliva;  de la Directora General d’Atenció a la Infància i Adolescència, Esther Cabanes; i del director general d’Afers Europeus i Mediterranis, Sito González. 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending