El Govern autoritzarà el comerç electrònic de productes no essencials

Xavier Espot avança que aquesta setmana es permetrà un sector de la venda on-line que fins ara estava vetat i que també es plantejarà si es pot obrir algun sector de botigues

-
-

El Govern preveu obrir en uns dies la possibilitat que les empreses del país puguin oferir productes considerats no essencials via comerç electrònic. Es tracta d’una demanda que les botigues han fet reiteradament des que es van veure obligades a tancar a conseqüència de les mesures de confinament decretades davant la crisi del coronavirus. Una queixa recurrent era que, mentre elles no podien realitzar l’activitat, eren molts els ciutadans que feien comandes a establiments estrangers, que sí que podien enviar-les.

Durant el discurs que ha pronunciat aquest dissabte, el cap de Govern, Xavier Espot, a banda de desgranar el segon paquet de mesures per fer front a les conseqüències econòmiques de la pandèmia, també ha avançat que sobre la taula ja hi ha un cert relaxament d’algunes de les restriccions imposades ara ja fa un mes. Ho ha apuntat tot recordant que “al llarg dels darrers dies hem vist com s’anava aplanant la corba de contagis i, fins i tot, com els casos actius de coronavirus han començat a disminuir”. Un fet que ha atribuït a la bona tasca de les autoritats sanitàries però també a la ciutadania.

Els comerciants es queixaven que, mentre ells no podien vendre per internet, molts ciutadans compraven a botigues electròniques estrangeres

“L’exercici de responsabilitat que hem fet tots, del primer al darrer, és el que ens permetrà adoptar mesures per relaxar el confinament i, a poc a poc, reprendre l’activitat”, ha indicat. Així, a banda de les sortides puntuals al carrer, ha explicat que “analitzarem si es pot ampliar el nombre d’establiments comercials que poden estar oberts al públic”. I el que ja va donar per fet és que “obrirem el comerç on-line dins d’Andorra de productes no essencials”.

Fins ara, el repartiment a domicili està limitat exclusivament a la distribució d’aquelles mercaderies considerades necessàries. Per exemple, són molts els supermercats que han reforçat la venda per internet i mètodes de recollida que no impliqui entrar directament a l’establiment, sigui la possibilitat de recollir-lo a sense baixar de cotxe o de rebre la compra al pis. També es permet als restaurants portar el menjar a domicili.

El Govern preveu, doncs, ampliar aquesta fórmula de venda. Assumiria així una demanda que fa dies que es tramet des del sector del comerç: poder vendre per internet diferents productes, com ara els d’electrònica. Una de les principals queixes era el fet que, mentre les botigues del país tenien vetat aquest àmbit d’activitat, que els hagués permès salvar part del negoci durant el tancament obligatori, eren molts els ciutadans que feien encàrrecs a botigues on-line estrangeres.

Comentaris (7)

Trending