El forn incinerador cremarà paper, cartró i envasos de manera excepcional

Se suspèn l’activitat dels centres de triatge i valorització, que sols faran guàrdies puntuals, per evitar risc de contagi

Comentaris

-
-
La planta incineradora de la Comella (Crtasa) cremarà de forma excepcional paper, cartró i envasos. És a dir, tots aquells materials que van als contenidors blau i groc. És una mesura de prevenció i seguretat davant l’elevat risc que presenten aquests materials, on pot arribar a quedar pegat el virus durant dies. 

Els centres de triatge i de valorització, mentrestant i de manera temporal, han vist suspesa la seva activitat. I només han de mantenir un servei de guàrdia per a casos puntuals que seran degudament prealertats amb prou antel·lació. Així es recull en un BOPA extraordinari publicat aquest dijous.

El consell de ministres, a proposta de la ministra de Medi Ambient, ha acordat les darreres hores permetre al forn la crema dels esmentats materials, que normalment s’estocaven en plantes de triatge. Diverses fonts consultades han explicat que no hi ha manera de saber si els cartrons o els envasos han pogut estar en contacte amb alguna persona positiva i, en conseqüència, s’ha acordat incinerar i deixar el reciclatge per a temps millors.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending