El fons d’art de l’Estat creix amb obres de Joan Xandri i Samuel Salcedo

Govern adquireix un muntatge pictòric de l’artista andorrà i un dels ‘caps’ de l’escultor català

Joan Xandri davant d'una de les peces que formen part del muntatge 'Alternatura'.
Joan Xandri davant d'una de les peces que formen part del muntatge 'Alternatura'.
El fons d’art de l’Estat s’incrementa amb una peça pictòrica de l’artista andorrà Joan Xandri i un dels ‘caps’ de l’escultor barceloní Samuel Salcedo. El Govern ha adquirit les obres per un valor conjunt que supera de poc, impostos inclosos, els 24.000 euros. Els dos treballs adquirits han estat exposats recentment al Principat: l’obra de Xandri a Casa de la Vall i al Consell General en motiu del sisè centenari del Consell de la Terra i l’escultura de Salcedo, per carrers d’Escaldes.

‘Bewilderment V’ és el nom del ‘cap’ de l’escultor de Sants. Es tracta d’una mena de bola de resina de polièster i de color blanc que té forma de cara intrèpida, irreverent. Fa un metre vint de diàmetre i és una figura única que el Govern ha comprat a través de 3 Punts Galeria, que s’encarrega de la comercialització de les obres de Samuel Salcedo i per la qual se n’ha hagut de pagar 18.000 euros.

En el cas de Xandri, el Govern ha adquirit ‘Alternatura 13’, que és una de les peces que composaven un mosaic, un muntatge pictòric que incloïa elements extrets de la natura, i que es van exposar en motiu de la celebració dels 600 anys del Consell de la Terra entre Casa de la Vall, l’històric edifici, i el vestíbul de l’actual Consell General.


‘Bewilderment V’ és el nom del ‘cap’ de l’escultor Samuel Salcedo.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending