El festival de pallasses servirà per reobrir el Teatre Comunal després de sis mesos de reforma

Andorra la Vella acull els propers 9, 10 i 11 de maig el certamen internacional dirigit per Pepa Plana i que fa una aposta clara per l’humor i els duos artístics

-
-

El Festival internacional de pallasses d’Andorra (FIPA) torna a Andorra la Vella els propers 9, 10 i 11 de maig. Aquest any ho fa de nou amb la reconeguda pallassa Pepa Plana com a directora artística i fent una clara aposta per l’humor i els duos artístics i servirà com a ‘excusa’ per reobrir el Teatre Comunal després de sis mesos d’obres de reforma i millora.

El programa, “variat i de molts colors”, tal com ha definit Pepa Plana, l’integren sis espectacles en què l’humor i l’absurd seran l’eix argumental. Així doncs, el festival s’obre amb el muntatge ‘Veus que no veus’, de la mà de la mateixa Plana, acompanyada per Noël Olivé (9 de maig, 21.30 h), que recupera números del circ clàssic, amb un discurs femení i alhora feminista. Per al divendres 10 de maig (21.30 h) s’ha programat l’espectacle ‘Las gallegas’, amb Lola González i Coral Ros, que ha tingut molt bona acollida per part del públic i la crítica i en què, amb clau d’humor, es reflexiona sobre la mort. 

El cartell de dissabte 11 de maig ofereix dues funcions. A les 19.30 h es presentarà ‘The recepcionist’, amb les finlandeses Inga Björn i Kristina Tammisalo, dues intèrprets que amb un número gestual fan broma sobre com d’absurd pot esdevenir un bon servei d’atenció al client. I a les 21.30 h arribarà el torn de ‘The one and the one’ en què l’austríaca Tanja Simma, artista que ja ha passat amb anterioritat pel FIPA, i la francesa Hélène Gustin, que mostraran la potent i hilarant combinació de pallasses que conformen amb universos totalment contraposats. 

En paral·lel, el programa ha reservat novament tres sessions nocturnes en les anomenades Nits Golfes a la Fada Ignorant. Dues aniran a càrrec de Glòria Martínez i Marta Bernal amb les cabareteres ‘Las glorias’ (9 i 10 de maig a les 23.30 h) i la tercera vindrà de la mà la Decopivolta teatre amb el seu ‘Tulipas' (11 de maig a les 23.30 h), on Laia Sales i Mar Marcos aixecaran el riure escenificant una particular reunió de veïns. 


Compareixença de presentació aquest dimarts. | TONY LARA / COMÚ ANDORRA LA VELLA

La cònsol major i alhora responsable del conselleria de Cultura, Conxita Marsol, ha remarcat la bona embranzida que va tenir el festival l’edició passada, després de 9 anys d’absència, i l’aposta “decidida” que hi ha fet el Comú d’Andorra la Vella. Així doncs, ha recordat que per a aquesta nova etapa s’ha optat per un format més petit i diferent en relació als inicis, que l’any passat va tenir bona acceptació entre el públic, i ha mostrat la voluntat que es converteixi en una cita de caràcter anual. 

Les entrades, amb un preu que oscil·la entre els 10 euros (al Teatre Comunal) i 5 euros (a la Fada ignorant), ja estan a la venda a través del web www.andorralavella.ad/entrades, al centre cultural La Llacuna i a l’Oficina de turisme d’Andorra la Vella. També es podran adquirir a la taquilla des d’una hora abans de l’inici de l’espectacle. 

En aquesta edició, a més, hi ha la possibilitat de comprar abonaments per accedir als quatre espectacles del Teatre Comunal a un preu de 30 euros. L’equipament públic que acollirà bona part de les actuacions presentarà totes les millores que s’hi han fet els darrers sis mesos, en què s’han fet intervencions diverses a la zona de butaques, a l’escenari i en la climatització.

Documents

Comentaris

Trending