El FC Andorra torna a Tercera per la via ràpida

Els tricolors derroten el Viladecans amb dos gols en els primers vint minuts

Una acció del partit entre l'Andorra i el Viladecans d'aquest diumenge
El FC Andorra ha aconseguit aquest diumenge l'ascens a Tercera Divisió derrotant el Viladecans per 3-0 a Prada de Moles. Els tricolors han encarrilat el partit per la via ràpida amb gols en els primers vint minuts de Ruben i de Forgas. Ludo ha tancat el marcador a la segona part. Des de l'arribada al club de la societat Kosmos Capital amb el defensa del FC Barcelona Gerard Piqué i el patrocini de MoraBanc, l'Andorra ha anat acumulant uns bons resultats que l'han permès passar passar de la meitat de la classificació al primer lloc. Títol i ascens a una categoria que va perdre la temporada 2001-2002. El camp de Prada de Moles s'ha omplert de gom a gom i s'han registrat retencions per accedir a Encamp.

El projecte de Gerard Piqué i el FC Andorra ha pujat el primer esglaó. Els tricolors han aconseguit aquest diumenge l'ascens a Tercera Divisió com a campions del grup 2 de la Primera Catalana en derrotar el Viladecans per 3-0. L'equip ha resol el partit per la via ràpida amb dos gols obra de Ruben i de Forgas en els primers vint minuts. A la segona part, Ludo ha tancat el marcador.

El club recupera una categoria que va perdre fa 17 anys

Des de l'arribada al club de la societat Kosmos Capital amb el defensa del FC Barcelona Gerard Piqué, l'Andorra ha anat acumulant uns bons resultats que l'han permès passar passar de la meitat de la classificació al primer lloc i tornar, d'aquesta manera, a una categoria on no hi era des de feia 17 anys. El camp de Prada de Moles s'ha omplert de gom a gom però entre els assistents no hi era Gerard Piqué. El defensa barcelonista és la cara visible d'un projecte en què Messi i Cesc també tenen accions. Amb aquest suport, el FC Andorra ha pogut incorporar a mitja temporada 12 jugadors i dos tècnics amb passat blaugrana com Gabri i Jorquera.

L'Andorra ha dominat totalment el partit ja que a banda dels gols ha tingut moltes ocasions a càrrec de Bessone, Ernest Forgas i Keita. El Viladecans, que era un dels favorits de cara a l'ascens ha continuat amb la ratxa negativa de les darreres cinc jornades. A la recta final de l'enfrontament s'ha quedat amb un jugador menys per l'expulsió de Gallardo que ha vist la targeta vermella per una dura entrada. El Manresa, que ha aconseguit la segona plaça del grup jugarà la promoció d'ascens després de vèncer el Lleida Esportiu B per 1-2.

L'ascens de l'Andorra és el primer pas d'un projecte per dur el club més antic del país a categories superiors. No es descarta la construcció d'un estadi o, com deia, fa un parell de mesos Gerard Piqué, que l'himne de la Champions soni al Principat. L'arribada de Kosmos i de Piqué, però, no ha estat exempta de crítiques. L'entrenador del Viladecans, Raúl Paje, el rival de l'Andorra aquest diumenge va denunciar que els fitxatges i l'entrada de diners adulterava la competició. Més tard, el capità de la selecció andorrana, Ildefons Lima es va queixar a les xarxes socials que l'Andorra sortís en el partit contra el Júpiter amb un equip sense cap jugador andorrà.