El ‘desnonament’ del telecabina d’Arinsal no es tractarà fins que la família Morell no resolgui el plet successori

El Tribunal Superior estima un recurs del comú de la Massana que al·legava que no es pot decidir sobre el retorn de la possessió del giny i l’aparcament si no està clar que passa amb la pugna familiar 

-
-
La petició feta per una de les propietàries dels terrenys on estan bastida la sortida del telecabina d’Arinsal i l’aparcament annex per tal que el comú li retorni, a ella sola, la possessió de les terres i la titularitat del giny no es podrà resoldre fins que abans no s’hagi aclarit el litigi successori que mantenen les dues branques de la família Morell. 

La sala civil del Tribunal Superior ha estimat un recurs interposat pel comú de la Massana que reclamava que es tingués en compte la prejudicialitat civil. És a dir, que abans de resoldre sobre la demanda feta per Montserrat Badia, hereva de Montserrat Morell, s’aclareixi que passa entre la primera i el seu oncle Antoni a nivell successori. I és que Badia reclama al comú que li retorni a ella únicament la possessió de tots els terrenys ans esmentats més l’abonament dels cànons anuals per l’explotació del giny d’ençà de la finalització dels respectius contractes, signats el 1997 i 1999 i d’una durada de 20 anys.

El comú, que té endegades altres accions contra Badia, a qui reclama la cessió dels béns, per exemple, a tenor de les clàusules contractuals, va demanar a la Justícia que abans de decidir si se li havia de tornar a Badia els terrenys i els cànons calia que s’aclarís, benentès, de qui és la propietat dels béns reclamats. La corporació no vol fer cap pas que suposi, ni que sigui implícitament, fer un pas a favor de qualsevol de les dues parts en litigi. Antoni Morell considera que la propietat dels béns és a mitges. Badia, hereva de Montserrat Morell, creu que li correspon tot a ella atès que el seu oncle, al seu dia, es va apropiar de manera il·legal d’allò que no li tocava.

I és aquesta circumstància que s’ha d’aclarir i que el comú considerava, com ara també ho ha considerat el Tribunal Superior, que s’ha de resoldre abans que es pugui decidir si el comú ha de retornar cap possessió o no ho ha de fer. Perquè la corporació massanenca entén que no pot tornar la possessió a una única persona mentre n’hi hagi dues que la reclamen. De fet, i en aquest mateix marc, també a petició del comú de la Massana, ha estat acordada la crida en garantia d’Antoni Morell. És a dir, encara que no és part en el cas, se li inclou, si ho vol, perquè pugui defensar els seus interessos.

Comentaris

Trending