El descens del 47% en l'entrada de vehicles pel Pas lidera un mes de maig de caigudes

Baixen el número de visitants, el de turistes i el d'excursionistes

L'esllavissada s'ha produït a la RN-22 i obliga a fer-hi una intervenció molt important.
L'esllavissada s'ha produït a la RN-22 i obliga a fer-hi una intervenció molt important.
El tancament per una esllavissada de l'accés amb França ha contribuït al descens del 47% en l'entrada de vehicles per aquell punt fronterer. El mes de maig ha estat negatiu segons les xifres que ha fet públiques aquest dijous el departament d'Estadística del Govern. L'entrada de visitants baixa un 13,7%, la de turistes un 5% i la d'excursionistes un 17%. Amb tot, els visitants dels darrers dotze mesos han augmentat un 0,5%.

El mes de maig van entrar a Andorra 478.335 persones, amb una variació negativa del 13,7% del nombre de visitants respecte al mateix període del 2018 El nombre de turistes ha estat de 141.833 amb una variació negativa respecte al mes de maig de l’any passat del 4,9%. Quant al nombre d’excursionistes ha estat de 336.502 amb una variació negativa del 16,9%, respecte al mes de maig de l’any passat. Els visitants en els darrers dotze mesos han augmentat un 0,5%. Quant als turistes, han disminuït un0,5% mentre que els excursionistes han augmentat un 1%.

El maig ja no és un mes de turisme i aquest ha estat especial per l'esllavissada que va tallar l'accés al Pas de la Casa des de França. És un tema que ha estat determinant en el descens del 46,4 en l'entrada de vehicles per la frontera francoandorrana. El nombre de vehicles que ha entrat al país durant el mes de maig ha estat de 284.626, fet que suposa una variació negativa respecte al mes de maig de l’any anterior de l'11,5%. El nombre de vehicles que ha entrat durant els darrers dotze mesos ha estat de 4.247.232; això representa una variació del -0,1% respecte al mateix període anterior, en què van entrar 4.249.905 vehicles.

Comentaris

Trending