El debut de Vicky Jiménez a Wimbledon haurà d'esperar un any

El seu entrenador qualifica la suspensió del prestigiós torneig "com una llàstima perquè volia jugar els quatre Grand Slam aquest any"

-
-
El prestigiós torneig de tenis de Wimbledon ha confirmat la seva suspensió. Els organitzadors han explicat que no hi haurà edició el 2020 i la del 2021 serà entre el 28 de juny i l'11 de juliol. El torneig tenia contractada una assegurança en cas de pandèmia i mantindrà bona part dels ingressos. La suspensió impedirà el debut de Vicky Jiménez en la categoria júnior, després d'haver-se imposat a l'Open d'Austràlia.

Joan Jiménez, pare i entrenador de la Vicky, ha explicat que la suspensió "és una llàstima perquè els tornejos van caient del calendari. Ella tenia moltes ganes de jugar els quatre del Grand Slam després d'haver fet un bon principi d'any. Ens haurem de conformar amb el que hi ha". Jiménez ha reconegut que "són moments difícils però hem de ser positius". Ha afegit que la tenista, confinada a casa, aprofita per recuperar temps d'estudi i ho fa 'on line'. "Té ganes de tornar a entrenar. No podem sortir a córrer, no podem jugar a tenis. Preparar-se en un pis és complicat però anem fent cosetes".

Tot i tenir 14 anys, el mes passat ja va debutar en el circuit professional en el torneig d'Amiens (França) jugant en el quadre de dobles i en el d'individuals. En la primera competició va arribar fins als quarts de final.

Pel que fa al torneig de Wimbledon, és el  més antic del món amb 133 edicions disputades des que va arrencar el 1877. Es va suspendre per darrera vegada el 1945, fa tot just 75 anys, a causa de la segona guerra mundial. De fet totes les cancel·lacions de la seva història havien estat provocades fins ara pels conflictes bèl·lics. Primer es va deixar de jugar quatre edicions entre el 1915 i el 1918 per la primera guerra mundial. Tampoc no es va jugar entre el 1940 i el 1945 amb motiu de la segona guerra mundial.

Comentaris

Trending