El coronavirus no preocupa, per ara, els organitzadors del Congrés de Neu i Muntanya

Turisme afirma que cap dels possibles assistents ha expressat “temor” i confien a igualar o superar els 400 participants de la darrera edició

Una edició anterior del congrés.
Una edició anterior del congrés.

El Govern entén que el Congrés de Turisme de Neu i Muntanya, que el mes vinent ha de viure la seva onzena edició, no s’ha de veure afectat per l’alarma mundial desfermada arran del coronavirus –ara ja conegut oficialment com a Covid-19-. Des de l’organització de l’esdeveniment s’entén que, en primer lloc, el nombre de persones que vindran de fora per assistir és reduït i, a més, tant a Andorra com a França i Espanya, països de pas obligatori per arribar al Principat, estan aplicant-se ja els protocols de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Per ara, asseguren, “no hi ha preocupació” i cap dels possibles assistents ha expressat dubtes de venir per culpa de l’alerta sanitària.

Des dels impulsors de la cita consideren que és molt diferent del Congrés Mundial de Telefonia Mòbil de Barcelona, que està patint els darrers dies un degoteig cada cop més gran d’empreses que anuncien que no hi acudiran per por a la malaltia. De fet, sobre la taula ja s’hauria posat, i amb força, la possibilitat d’una cancel·lació. La situació, però, no s’hauria de produir en l’esdeveniment andorrà, que ha de tenir lloc el 10 i 11 de març al centre de congressos de la capital.

Per ara, i segons les fonts consultades, ja s’ha obert el termini d’inscripcions i, “per ara, no s’ha manifestat cap temor” per part dels possibles assistents. En total, s’espera entre 350 i 400 –tot i que la voluntat és intentar superar aquesta darrera xifra-, però només una part petita, entre 100 i 120 vindrien de l’estranger. Per tant, molt lluny del moviment de persones que genera el Mobile.

A més, es remarca que tots aquests assistents forans “estaran molt controlats”, recordant que el país té aplicats ja els protocols recomanats des de l’OMS, igual que succeeix a Espanya i França, territoris d’obligat pas per a qualsevol persona que vulgui assistir al Congrés de Neu i Muntanya. Per tant, “no hi ha preocupació, per ara” de cara a la cita que viurà la seva onzena edició i que coorganitzen el Govern i els comuns.

Etiquetes

Comentaris

Trending