El Constitucional suspèn el desnonament del Punt de Trobada

L’Alt tribunal decideix admetre el recus d’empara dels Cachafeiro i estudiarà si el procés sol·licitat pels propietaris del terreny i les resolucions hagudes s’han adoptat aplicant la legislació correcta

Cartells amb ofertes al Punt de Trobada.
Cartells amb ofertes al Punt de Trobada.
Nou gir en el cas del desnonament del Punt de Trobada. El Tribunal Constitucional (TC), anticipant una mica el calendari que inicialment tenia previst, ha admès a tràmit el recurs d’empara presentat per les societats explotadores del centre comercial lauredià i l’ha acceptat amb efectes suspensius. A la pràctica, doncs, això vol dir que se suspèn, fins que el TC no hagi resolt, el desnonament de l’hipermercat.

El Constitucional, doncs, haurà d’analitzar si en el cas de la demanda feta pels propietaris del terreny sobre el qual es va bastir el Punt s’ha aplicat la legislació que tocava. Els Cachafeiro consideren que no es pot tramitar el desnonament sol·licitat per la via de la llei ordinària en matèria d’arrendaments de finques urbanes. Consideren els assessors legals dels explotadors del Punt de Trobada que per una qüestió material, formal i temporal no era d’aplicable dita llei.

I com que és a través d’aquella legislació que es va dictar el desnonament ara suspès, els Cachafeiro van presentar un recurs d’empara per vulneració del dret a la jurisdicció en el vessant del procés degut. De moment, el Constitucional accepta estudiar la ‘denúncia’ feta pels representants dels explotadors del centre comercial i fins que no decideixi la qüestió de fons ha paralitzat qualsevol altre moviment, amb la qual cosa, per ara, deixant sense efecte momentani l’execució de la sentència contra la qual es recorre s’atura el procés de desnonament.

Fonts properes als Cachafeiro han mostrat la seva satisfacció per la decisió del TC alhora que han demanat que esperen que frenin també els atacs constants que consideren que hi ha contra la via jurídica elegida per aquesta part. Alhora, han sol·licitat per escrit que la Batllia deixi sense efecte l’obligació d’haver de presentar aquest dimecres un pla de desallotjament viable. Si no hi ha res imprevisible, dit pla no caldrà ara per ara presentar-lo malgrat que els Cachafeiro ja hi havien treballat a contra-rellotge. 

 

Comentaris (7)

Trending