El Constitucional descarta estudiar el trencament de la imparcialitat del ministeri d’Educació

L’Alt tribunal rebutja el recurs de súplica presentat pel docent que ha obligat a repetir un concurs per a la provisió de places fixes de mestre

-
-
El Tribunal Constitucional (TC) ha desestimat el recurs de súplica presentat pel docent que té contra les cordes el ministeri d’Educació. D’aquesta manera l’Alt tribunal ja no passarà a estudiar l’eventual trencament de la imparcialitat que hauria protagonitzat l’administració en el marc del cas que ha obligat a repetir un concurs per a la provisió de places fixes de mestre. El docent recurrent també havia advertit els magistrats de la suposada manca de legitimitat que tenien alguns dels mestres que van presentar el recurs d’empara que pretenia aturar la repetició del concurs.

Segons fonts judicials, el TC hauria recordat al recurrent que el recurs de súplica en els termes que es plantejava no està previst en l’ordenament jurídic del Principat i, en conseqüència, ja no entrava en el fons de les qüestions plantejades. En el propi recurs de súplica el recurrent ja insinuava que tenia clar que no tiraria endavant. Ara, el docent que va aconseguir que la sala administrativa del Tribunal Superior anul·lés el concurs per un defecte de forma en la confecció del comitè avaluador haurà de decidir si emprèn alguna altra acció. 

No obstant això, fonts coneixedores del procés han explicat que probablement el recurrent tancarà aquí aquesta via. I que l’únic que pretenia és que quedés clar que ni l’administració havia fet les coses bé -posant-se al costat de bona part dels concursants per anar en contra d’un altre, i així trencant el seu deure d’imparcialitat- ni tampoc quatre dels disset mestres que pretenien, amb un recurs d’empara, aturar la decisió del Superior. Quatre dels recurrents no es veuran afectats per la repetició del concurs.

Mesura cautelar

Mentrestant, el docent recurrent, que com altres professionals de l’ensenyament estaria a l’espera que es convoqui de nou el concurs anul·lat, estaria, també, esperant que es resolgui el procediment urgent i preferent plantejat al seu dia per la filtració de dades personals seves. Fa unes setmanes ja es va celebrar davant la sala administrativa del Tribunal Superior la vista del recurs que el mestre va presentar contra el refús per part del batlle de guàrdia de la petició instada a redós de l’article 41.1 de la Constitució.

Fonts del ministeri han assegurat que el que no es va arribar a facilitar de forma generalitzada hauria estat el psicotècnic que es va fer al docent recurrent en el marc de les proves plantejades en el concurs anul·lat. Segons aquestes fonts, la Batllia, tot i desestimar el procediment urgent i preferent, va dictar una mesura cautelar ordenant que la tramesa de documentació se suspengués.

Comentaris

Trending