El Consell Superior manté que la nova seu judicial estarà en marxa abans no s’acabi aquest any

Components del Tribunal de Corts, amb el seu president al davant, i membres de la fiscalia, acudint a la visita aquest migdia.
Components del Tribunal de Corts, amb el seu president al davant, i membres de la fiscalia, acudint a la visita aquest migdia.

Els responsables del Consell Superior de la Justícia (CSJ) mantenen que la nova seu judicial podrà entrar en servei abans no s’acabi aquest any i que, per tant, “es complirà el calendari”. És clar que el mastodòntic edifici que s’està construint a Prat del Rull no estarà tot llest quan es posi en funcionament. De fet, les plantes superiors ja estava previst que almenys en part quedessin nues. Ara per ara, però, encara hi ha molta feina a fer encara que el que hi ha fet ja i el que es preveu dur-hi a terme hauria rebut bona nota per part del personal de l’administració de Justícia.

Els darrers tres dies, en un doble torn de migdia i d’entre 20 i 25 persones en cada ocasió, totes aquelles persones que treballen a l’actual equipament de l’edifici de les Columnes han anat fent visites com aquell que diu d’obres. A tot estirar, però, han pogut veure l’estat de la planta baixa, la primera i la segona plantes. No obstant això, les fonts de la cúpula judicial han assegurat que, en general, els assistents a les visites, han trobat les instal·lacions en construcció “molt bé, amb molta llum, molt espai i bona distribució”.

Fonts assistents han assegurat que qüestions com l’espai i la il·luminació són evidents. Però que altres qüestions cal imaginar-les força, encara per com de verd aparentment està l’immoble. Sí que s’han donat explicacions més allà del fet que s’està complint el calendari i de remarcar, per exemple, que en totes les plantes, en tot l’edifici, hi haurà un doble circuit. Un per al personal i l’altre per als usuaris. A més a més, a les plantes -1, planta baixa i primera planta s’hi afegeix un circuit exclusiu per als detinguts.

Un dels dubtes és si l’arxiu, tot i les dimensions del nou immoble, s’hi podrà encabir. Els responsables del CSJ estan convençuts que es trobarà la manera perquè així sigui, encara que no descarten haver de mantenir una part del material a les instal·lacions dels Marginets que ja actualment fan aquestes funcions. La intenció és que l’arxiu més antic i ja històric, es pugui traslladar a l’arxiu nacional. 

Aquella documentació sense valor (multes de trànsit, pagament d’impostos…) es destruirà i la resta es voldria encabir entre en els espais previstos a la primera i la segona planta soterrades. Si cal, es continuarà disposant, s’ha dit, de l’espai dels Marginets. Per a l’arxiu viu, estan previstos dos espais de 25 metres quadrats a cadascuna de les plantes de l’edifici.

Comentaris (1)

Trending